GORAN MEHKEK/CROPIX
TEŽAK PROTIVNIK

Svi dinamovci u jednom su složni: ‘Mogli smo puno bolje proći na ždrijebu, ali nema smisla sada žaliti‘

‘Oni su jedan od klubova koje smo htjeli izbjeći. Dižu se svake godine, no, svjesni smo svoje snage‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2020. 12:43

Dinamo jedini hrvatski predstavnik u kvalifikacijama Lige prvaka igrat će u trećem pretkolu protiv mađarskog Ferencvaroša, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u sjedištu UEFA-e.

U trećem pretkolu Lige prvaka igra se samo jedna utakmica i to u Budimpešti, a na rasporedu je 15. ili 16. rujna.

I u drugom pretkolu Dinamo je bio gost te je tek nakon penala izbacio rumunjski Cluj.

Zoran Mamić, trener Dinama, nije bio baš najsretniji.

"Opet teško gostovanje, stari poznanik. Niti ovoga puta nismo bili sretne ruke da igramo domaću utakmicu. ", rekao je, te dodaje:

"Respektiramo protivnika, radi se o vrlo dobroj momčadi. Izbacili su Celtic i sigurno je da su u velikom naletu."

Na kraju zaključuje:

"Naši ciljevi se znaju, želimo u play-off, želimo u Ligu prvaka. To znači da želimo dobiti tu utakmicu unatoč svim njihovim kvalitetama. Ipak je kvaliteta na našoj strani, ali vrijedi samo ono što se pokazuje na terenu. I mi vjerujem da ćemo pokazati da smo kvalitetniji. I da zaslužujemo prolaz."

A evo kako su reagirali igrači...

- Dobar protivnik, poznajemo se od lani. Idemo se što bolje pripremiti i otići u Budimpeštu po play-off Lige prvaka. Neće biti lako, ali vjerujem u snagu Dinama. Idemo dalje - govorio je nakon ždrijeba Bruno Petković, a da protivnik neće biti lagan složio se i Amer Gojak.

image
RANKO SUVAR/CROPIX

- Vijest da smo izvukli Ferencvaros zatekla me u Sarajevu na okupljanju reprezentacije. Nije lagan protivnik, ali u ovoj fazi natjecanja nema lakih. Igra se u Budimpešti što ide u prilog domaćinu, ali igralo se i lani pa znamo kako je završilo. Treba biti ozbiljan, dobro se pripremiti i vjerovati u sebe.

Jedan od junaka u pobjedi protiv Cluja u Rumunjskoj, Dominik Livaković tvrdi kako su Modri mogli proći i bolje u Nyonu.

- Mogli smo puno bolje proći na ždrijebu, ali nema smisla sada žaliti. Ferencvaros je ozbiljna momčad, igraju kod kuće i svakako će biti teško. No, i lani je bilo tako pa smo prošli dalje, pogotovo pamtimo tu utakmicu u Budimpešti. Vjerujem u prolaz Dinama i optimist sam.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

- Ferencvaros je jedan od klubova koje smo htjeli izbjeći. Dižu se svake godine i svakako će imati motiv više zbog lanjskog rezultata. No, svjesni smo svoje snage. Uz oprez, dobru pripremu i samopouzdanje mislim da ćemo ostvariti sve preduvjete za prolaz u play-off gdje nam je i mjesto kaže - Petar Stojanović.

Linker
20. travanj 2024 04:31