REUTERS/Gleb Garanich
BEZ PREVELIKIH POTEŠKOĆA

ŠAHTAR UOČI DOLASKA NA MAKSIMIR S DRUGOM POSTAVOM PROMARŠIRAO KROZ LAVOV Castro odmarao većinu glavnih vedeta, generalna proba zadala je jedan problem

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. studeni 2019. 16:08

Šahtar je samo nakratko prekinuo pobjedničku seriju u prošlom kolu protiv Oleksandrije kad je na domaćem travnjaku odigrao 0:0. Radilo se očito o manjoj krizi, jer već u subotu u ukrajinskom prvenstvu sve je bilo po starom, stanje je bilo redovno.

Momčad Luisa Castra na gostovaju kod Karpata nije imala problema, od početka je kontrolirala događaje na travnjaku, te je na kraju trijumfirala s uvjerljivih 3:0. Sve je bilo odlučeno već na samom startu, samo je deset minuta trajala neizvjesnost. Tada je za vodstvo Šahtara pogodio Borjačuk. Do konca prve dionice gosti su dominirali i stvorili još nekoliko izglednih situacija, ali promjene rezultata nije bilo. Drugo poluvrijeme je nalikovalo prvom, nije trebalo proći previše vremena da Šahtar postigne pogodak kojim je riješio utakmicu. Na asistenciju Tetea, na 2:0 povećao je Kovalenko u 58. minuti. Ubrzo, sedam minuta kasnije, Tete je pogodio za 3:0 i tako je okončana priča.

Zanimljivo, kad se radi o posjedu lopte, on nije bio previše na strani Šahtara, na kraju je bilo tek 51:49. No, Karpati kod svog posjeda lopte nisu stvarali nikakve posebne neugodnosti Šahtaru. Lopta je uglavnom putovala prema nazad, rijetko prema naprijed. Kad se radi o udarciam prema vratima, Šahtar ih je imao 13, Karpati 7. U okvir gola gosti su uputili 8 udaraca, domaćini samo 2.

Inače, portugalski trener posve je izmijenio momčad, očito glavne adute čuva za sudar s Modrima u srijedu. Protiv Karpata nisu igrali Pjatov, Taison, Moraes, Marlos, Alan Patrick, Matvijenko, Bolbat, Ismaily.... Na poluremenu je izašao i Stepanenko. Šahtar uvjerljivo vodi na ljestvici ukrajinskog prvenstva s 37 bodova i gol-razlikom 39:6, a u Maksimir dolazi osokoljne pobjedom koja je ostvarena praktički s drugom momčadi.

Linker
26. travanj 2024 06:25