REUTERS/Thilo Schmuelgen
SKUPINA D

VIDEO: GOLIJADA U ISTANBULU, PORTO POTVRDIO DOMINACIJU U SKUPINI Galatasaray usprkos porazu osigurao Europsku ligu, Ćorlukina momčad se oprostila

Piše: HinaObjavljeno: 11. prosinac 2018. 22:06

U skupini D uoči posljednjeg kola znalo se je da je Porto osigurao prvo, a Schalke drugo mjesto, a time i plasman u nokaut fazu LP, dok je nastavak natjecanja u Europskoj ligi izborio Galatasaray, iako je u utorak na domaćem terenu izgubio od Porta sa 2-3.

Porto je vodio 2-0 i 3-1 golovima Felipea (17), Mousse Marege (42-pen) i Sérgia Oliveire (57), ali Galatasaray je mogao doći do izjednačenja. Eren Derdiyok u 65. minuti smanjuje na 2-3, a već u sljedećem napadu domaćini su izborili penal. Alžirac Sofiane Feghouli, koji je u prvom poluvremenu zabio s bijele točke (45+1), u 67. minuti nije realizirao penal, pogodio je gredu.

Moskovskom Lokomotivu, za kojeg Vedran Ćorluka nije igrao zbog žutih kartona, trebala je pobjeda u gostima kod Schalkea. No, slavio je njemački klub sa 1-0 golom Alessandra Schoepfa (90+1).

Večeras će najzanimljivije biti u skupinama B i C. U skupini B vodeća Barcelona, koja je osigurala prvo mjesto, na Camp Nou igra protiv Tottenhama, dok Inter dočekuje već otpisani PSV Eindhoven. Tottenham i Inter imaju po sedam bodova te ukoliko ostanu bodovno izjednačeni i nakon večerašnjih utakmica u nokaut fazu LP proći će Tottenham, koji zbog gola u gostima ima bolji međusobni omjer.

Uoči zadnjeg kola u skupini C Napoli vodi s devet bodova, PSG ima osam bodova, Liverpool šest, a Crvena zvezda četiri boda.

Liverpool dočekuje Napoli i pobjeda od 1-0, ili bilo koja druga sa dva ili više golova razlike donosi mu prolaz. Paris Saint-Germainu pobjeda u Beogradu protiv Crvene zvezde također osigurava plasman u nokaut fazu LP. No, ukoliko se slučajno dogodi čudo i PSG remizira protiv Crvene zvezde, onda su Parižani u opasnosti.

U skupini A sastaju se Club Brugge - Atletico Madrid te Monaco - Borussia Dortmund, no i prije posljednjeg kola bilo je poznato da su Atletico Madrid i Borussia Dortmund osigurali nokaut fazu LP, a Club Brugge, kojeg vodi Ivan Leko, nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 23:56