REUTERS
TINEJDŽERSKA SENZACIJA

VIDEO: NEVJEROJATNA PRIČA MLADOG JUNAKA U LIGI PRVAKA Nogometni stručnjaci su procijenili da nije dovoljno dobar, a danas o njemu priča pola svijeta

ROMA - PORTO Rimljani su vodili s dva razlike pogocima mladog veznjaka i junaka večeri Nicola Zaniola, ali gosti su smanjili za vrući uzvrat
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 13. veljača 2019. 10:23

Nakon jučerašnje ‘doppiette’ Nicoloa Zaniola, 19-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Rome, nameće se jedno pitanje koje glasi: Gdje se nogometni ‘stručnjaci’ više love za glavu - u Fiorentini ili u Interu?

Naime, mladić rođen u Toskani stvarao se kroz omladinski pogon Viola, no u ljeto 2016. godine netko je očito procijenio da nije dovoljno dobar. Lošu procjenu s Artemio Franchija iskoristili su Nerazzurri, uzeli još maloljetnog momka za 3,5 milijuna eura nakon sedam utakmica u Serie B za Virtus Entellu. Zaniolo je u ‘primaveri’ bio prvi strijelac šampionske ekipe, ali ljetos se Piero Ausilio ‘zaletio’, pa pristao Romi isplatiti 38 milijuna eura za Radju Nainggolana.

U ‘blitzkrieg’ pokušaju sanacije štete, u transfer su ušli Davide Santon i junak ovog teksta, pa je prijebojem odšteta pala na 24,5 milijuna eura. Dakle, Rimljani su za problematičnog 30-godišnjaka dobili dobru lovu, korektnog beka i domaćeg ‘wonderkinda’ kojeg je potrebno izbrusiti da postane dijamant što je nepogrešivi, te lako prepoznatljivi modus operandi možda i ponajboljeg sportskog direktora na svijetu - Monchija.

- On više nije iznenađenje za nikoga, kamoli za nas koji smo s njim svakodnevno. Nevjerojatno je snažan za svoje godine što kombinira sa sjajnom tehnikom, već sada je vrhunski igrač. Velika je šteta što smo primili pomalo nesretan pogodak jer smo utakmicu imali pod kontrolom cijelo vrijeme. Ne možemo ići mirni na uzvrat, no u postocima su šanse sada 51-49 na našoj strani - rekao je Daniele De Rossi, ikona Rome.

Nicolo Zaniolo sinoć je na Olimpicu dvaput zatresao mrežu, te omogućio Romi da na Dragau ima aduta više u špilu, bez obzira što gostujući pogodak Adriana za 2:1 nema utješni, već poticajni osjećaj.

Komična svijeća

Inače, u prvom poluvremenu igrao se nogomet bez nogometa, Portugalci nisu uspjeli vidjeti Mirantea bez Aboubakara, Marage (ozljede) i suspendiranog Jesusa Corone, dok je Roma najbliže pogotku bila u 38. minuti kada je Edin Džeko pogodio vratnicu već savladanog Casillasa. Iako se činilo da je domaći problem stacioniran u središnjici gdje se Pellegrini i Cristante nisu nametnuli, Di Francesco nije posezao za zamjenama (Pastore), što mu počelo isplaćivati 20 minuta prije kraja.

Tada je Džeko navukao na sebe dvojicu stopera, te odložio za Zaniola, koji desnicom pogađa lijevu malu mrežicu, dok je šest minuta kasnije dobro pratio udarac BiH napadača, te promptno reagirao nakon što se lopta odbila od stative. Ipak, da ne bi bilo sve podvučeno ‘svjetlucavim šljokicama’, pobrinuo se Adrian u 79. minuti uz svesrdnu pomoć domaće obrane, koja je komično reagirala na ‘svijeću’ Soaresa. Sergiu Conceicau ozlijedio se Yacine Brahimi, no neovisno o tome, sve je otvoreno za tri tjedna na Dragau gdje su padale i veće momčadi od aktualne rimske...

- Siguran sam da ćemo uz puni stadion uspjeti proći u najboljih osam momčadi Europe - rekao je Sergio Conceicao, trener Porta, a nekada odličan krilni igrač.

Linker
26. travanj 2024 05:04