Screenshot
EKSPLOZIJA TALENTA NA STARTU SEZONE

VIDEO: ZVIJEZDA JE ROĐENA I IGRA U DINAMU! Evo što je Dani Olmo poručio nakon rijetko viđenog showa, spomenuo je i španjolsku reprezentaciju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 22:02

Dinamo je u Kazahstanu ostvario vrijednu pobjedu u 3. pretkolu Lige prvaka protiv nacionalnog prvaka Astane. Modri su slavili rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Budimir i Dani Olmo.

Posebnu pozornost privukao je mladi Španjolac već kod prvog pogotka. Fantastičnom se majstorijom oslobodio braniča Astane prebacivši mu loptu preko glave u stilu najvećih nogometnih virtuoza, a zatim se sjurio prema golu domaćih i sjajno uposlio Budimira kojemu nije bilo teško sa 6-7 metara zatresti mrežu.

Izvrsnu igru tijekom cijele utakmice okrunio je svojim drugim pogotkom. Gojak je sjajno proigrao Olma, a 20-godišnji Dinamov veznjak je s dvadesetak metara lijepo naciljao i fenomenalno pogodio u donji lijevi kut pored nemoćnog vratara Astane.

Olmo se u posljednjih nekoliko utakmica istaknuo kao jedan od ključnih igrača 'Modrih' i brojnim atraktivnim potezima pokazao da će biti nositelj igre Dinama u predstojećoj sezoni.

"Ovo je vrijedna pobjeda za nas. Sretan sam i zbog pobjede i zbog svog gola. Prije četiri godine upravo sam na ovom stadionu zabio svoj prvi pogodak za španjolsku reprezentaciju tako da je ovo posebno mjesto za mene. Ma sretan sam zbog cijele ekipe, svi su se trudili danas. Dobro smo odigrali i okrećemo se sad uzvratu. Imamo još 90 minuta i trebamo se boriti. Ovo je faza kada se sve momčadi izuzetno bore, svi žele ići u Ligu prvaka i svaki je protivnik težak. Mi vjerujemo u sebe i vjerujemo u to da možemo do mjesta u grupnoj fazi natjecanja", izjavio je nakon utakmice Dani Olmo.

Mladi Španjolac postao je članom čuvene Barcelonine nogometne škole sa samo 9 godina. U ljeto 2014, sa samo 16 godina, odlučio je pridružiti se Dinamovoj momčadi i tim putem izgraditi nogometnu karijeru. U posljednje vrijeme sve se češće poteže pitanje oko Olmova državljanstva. Odluči li tako, lako bi mogao zaigrati za hrvatsku nacionalnu vrstu.

Nema sumnje da bi takav igrač bio od neprocjenjive vrijednosti za našu reprezentaciju.

Liga prvaka: Dinamo najuvjerljiviji, minimalne prednosti za Benficu i BATE

Nogometaši Dinama ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu u prvim utakmicama 3. pretkola Lige prvaka svladavši u gostima kazahstanskog prvaka Astanu sa 2-0 golovima Budimira (39) i Olma (84) te su stvorili odličnu prednost za uzvrat na Maksimiru 14. kolovoza, dok su u preostalih šest dvoboja minimalne pobjede (1-0) ostvarili još samo BATE Borisov i Benfica.

Rezultati prvih utakmica 3. pretkola nogometne Lige prvaka

Astana (Kaz) - DINAMO ZAGREB (HRV) 0-2 (Budimir 39, Olmo 84)

Qarabag (Aze) - BATE (Bje) 0-1 (Dragun 36)

Malmo (Šve) - Vidi (Mađ) 1-1 (Christiansen 62 / Nego 71)

Slavia Prag (Češ) - Dinamo Kijev (Ukr) 1-1 (Hušbauer 90+5-11m / Verbič 82)

Standard (Bel) - Ajax (Niz) 2-2 (Carcela 67, R. Emond 90+4-11m / Huntelaar 19, Tadić 34)

Crvena zvezda (Srb) - Spartak Trnava (Svk) 1-1 (Ben 23-11m / Grendel 24)

Benfica (Por) - Fenerbahce (Tur) 1-0 (Cervi 69)

Srijeda:

PAOK (Grč) - Spartak Moskva (Rus)

Salzburg (Aut) - Škendija (Mak)

Celtic (Ško) - AEK (Grč)

Linker
26. travanj 2024 23:57