Boris Kovacev / CROPIX
TEMELJ ZA BUDUĆNOST

ADUT DINAMA NADA SE POZIVU PROSINEČKOG I NAJAVLJUJE - PREZIMIT ĆEMO U LIGI PRVAKA! Na terenu uvijek ima jednu misao: 'Uvijek gledam gdje je on...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. kolovoz 2018. 19:17

On je sasvim sigurno jedna od najboljih vijesti iz Maksimira na početku ove sezone. Amer Gojak veliko je iznenađenje, u europskim utakmicama jedan od svakako najboljih Dinamovih igrača, igra u odličnoj formi, kao da je - novi Gojak?

- Slažem se, ove sezone to je druga priča. Ali, prošle sezone sam bio ozlijeđen, nisam prošao ni pripreme, propustio sam dio sezone, nisam bio pravi. Sad je sve bilo kako treba, ozljede su me zaobišle, odradio sam odlične pripreme. Trenutačno je sve super - govori Gojak, kojemu je Dinamov trener Nenad Bjelica namijenio poziciju uz Olma iza špice, u tom 4-1-4-1 sustavu.

Prijašnjih sezona treneri su ga “šaltali” po svim pozicijama u momčadi, od zadnjeg veznog, krila, čak i do špice. Možda je i to bio problem što nikako nije mogao uloviti formu?

- Kad sam tek došao u Dinamo, rekao sam da je moja pozicija “desetka” ili “osmica”. To mi najbolje odgovara.

To je sustav koji se igra i u Dinamovoj školi, već tamo treneri spremaju igrače za ono što bi ih trebalo čekati u seniorima. Ako dočekaju seniorski staž.

- Pa da, može se reći i da sam ja Dinamova škola. Došao sam u Zagreb sa 17 godina, igrali smo tim načinom i u B momčadi, sve je to dobra lekcija.

0:2, Bravooo ekipaa!!! #idemodalje #nemapredaje #ucl

A post shared by Amer Gojak (@amergojak14) on

Inače, cimer mu je Dani Olmo. Baš su njih dvojica bili, uz Budimira, glavni detonatori te pobjede u Astani. Pričaju li u sobi prije utakmice o onome što ih čeka na terenu?

- Olmo mi je cimer, dobro se razumijemo i na terenu i izvan njega, trebamo se samo nastaviti. Asistirao sam mu u Kazahstanu. Da, bio je to dio dogovora, rekao mi je: “Brate, daj vidi me, asistiraj mi.” I dodao sam mu. Uvijek gledam gdje je on, kad god je u dobroj poziciji ja mu proslijedim loptu.

Nova energija

U čemu je tajna novog Dinama. Imamo dojam da je to drugačija priča nego lani i prijašnjih sezona, da ova momčad ima “ono nešto”?

- Došlo je dosta novih i kvalitetnih igrača, novi je trener, sve su to pojačanja za Dinamo. Donio je i Bjelica povjerenje u igrače, novu energiju koju je uspio prenijeti na nas. Istina je i da igramo okomitije, agresivnije, defenzivno smo bolji.

Je li Bjelica donio i individualni pristup, razgovara li s igračima, je li i to pomoglo Gojaku da ove sezone bude bolji nego prijašnjih godina?

- Dosta to znači kad trener priča s mladim igračem, kao i sa mnom, dobiješ samopouzdanje, osjećaš povjerenje. Onda ako i pogriješiš, brže to zaboraviš, lakše ti je kad imaš trenerovu potporu. Priča sa svima igračima, kaže svakome što od njega očekuje i da u svakog od nas ima povjerenja. To je jako bitno.

Prije početka sezone malo tko bi se kladio na Dinamov ulazak u Ligu prvaka. Međutim, nakon utakmice u Astani, sad se već polako osjeća miris najjačeg nogometnog natjecanja.

- Idemo korak po korak prema Ligi prvaka, to je naš cilj. Protiv Astane idemo osigurati prolaz, pa onda protiv Young Boysa idemo po tu zadnju stepenicu. Osjećamo da možemo dosegnuti Ligu prvaka.

Dobro, ako prođu Astanu, a ne uspiju Young Boyse, Modri će imati osiguranu Europsku ligu. Nije ni to loše?

- Ma, ništa Europska liga! Gledamo samo Ligu prvaka. Proljeće u Europi? Pa ako prođemo i u Ligu prvaka želimo ondje prezimiti u Europi, zašto to ne bi bilo mogući. Ovo je Dinamo i pred nama su samo najviši ciljevi. Uostalom, igrali smo već Ligu prvaka, mnogi od nas, naravno da nam je to veliko iskustvo, da smo izvukli neke pouke od zadnjih nastupa.

Odličan miks

Dinamo je ove sezone kombinacija mladih i iskusnih igrača, čini se to dobrim miksom?

- Baš odličan miks. Nas je dosta igralo i u B momčadi, znamo se otada, a imamo dosta ovih iskusnih, koji nas guraju, usmjeravaju kad ne radimo što bismo trebali. Baš to sve jako dobro funkcionira.

Je li se možda lani kad mu nije išlo i kad je bio daleko od prave forme zabrinuo za sebe i svoj status u Dinamu, je li se pobojao da će i ove sezone teško biti standardan u modroj momčadi?

- Nisam imao negativne misli. Vjerovao sam i tada u sebe, znao sam da ću biti dobar kad prođem pripreme, ako budem zdrav. Radim punom snagom, trudim se, znao sam da će sve to jednom doći na naplatu - podvukao je 21-godišnji Dinamov veznjak.

Poziv Prosinečkog? Mlad sam, strpljiv...

Očekuje li, zareda li s ovakvim igrama, poziv Roberta Prosinečkog, izbornika A reprezentacije BiH?

- Gledajte, ja još igram za U-21 reprezentaciju, imamo sad važne utakmice u rujnu, ako pobijedimo imamo šanse za plasman na Europsko prvenstvo. Uvijek za BiH igram punim srcem i dajem maksimum, svejedno za koju reprezentaciju. Nije mi bitno ni gdje igram, samo da igram za BiH, svejedno za U-21 ili A. Mlad sam još, strpljiv, a nekad je i dobro ići korak po korak, ne preskakati stepenice - zaključio je Gojak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 13:19