David Ramos/Getty Images
POTRESI U BARCI

NA NOU CAMPU REAGIRALI NA NOVI SKANDAL: 'OVA SITUACIJA BACA MRLJU NA KLUB I SVE NAS SRAMOTI' Demantirali da su napadali vlastite igrače i legende

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 18. veljača 2020. 16:10

Barcelona je angažirala tvrtku I3 Ventures da preko društvenih mreža štiti reputaciju klupskog predsjednika Josepa Marije Bartomeua, te nanosi štetu njegovim protivnicima, izvijestila je u ponedjeljak radijska postaja Cadena SER Catalunya.

Među stotinjak profila kojima upravlja ta tvrtka preko Twittera i Facebooka su i oni preko kojih se napadalo Lionela Messija, njegovu suprugu Antonelu, Gerarda Piquea, bivše igrače i trenere Pepa Guardiolu, Xavija Hernandeza, Carlesa Puyola, poduzetnika Victor Fonta... Preko tih profila se, primjerice, kritiziralo Messija zbog odugovlačenja s produženjem ugovoram, te Piquea zbog poslova s teniskim Davis Cupom u Madridu. Profili otvoreni 2017. nisu službeni. Opozicija aktualnoj upravi, predvođena poduzetnikom Fontom, objavila je priopćenje u kojem traži hitno objašnjenje Bartomeua.

- Ova kampanja javnog blaćenja, koju su otkrili novinari, baca mrlju na Barcu, te nas sramoti kao članove. Također, otežava aktualni trenutak kluba, jer se nakon delikatne sportske i financijske situacije nadovezao i nedostatak morala - navedeno je u priopćenju.

 LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE AFP

Prijetnje tužbom

Tvrtka I3 Ventures objavila je zatim svoje priopćenje u kojem je navela kako je to “potpuno netočna” informacija. Barcelona je, pak, poručila kako nema veze s ugovaranjem usluga povezanih s društvenim mrežama gdje su distribuirane negativne poruke ili one koje omalovažavaju nekoga.

- I3 Ventures, klijent kluba, nema nikakve veze s tim profilima, a pokaže li se da je ta tvrtka na ikakav način bila povezana s njima istog trenutka ćemo raskinuti ugovor s njom, te pokrenuti sudski postupak protiv nje - priopćila je Barcelona.

- Možemo potvrditi da imamo ugovorene usluge za praćenje društvenih mreža kako bismo imali uvid što se piše ondje, kako pozitivno, tako i negativno o Barceloni. Tim uslugama nastojimo zaštiti i očuvati reputaciju kluba, te osoba povezanih s klubom. Tražimo da se odmah ispitaju navodi iz objave u medijima, te zadržavamo pravo pokrenuti sudski postupak protiv uključenih u takvu vrste prakse - dodaje se.

Linker
18. svibanj 2024 23:10