MINAS PANAGIOTAKIS Getty Images Via Afp
LOVA DO KROVA

Komadić nogometne povijesti prodan za čudesnu cifru: ‘To je bio trenutak koji je promijenio Messijevu sudbinu‘

Salveta nosi i potpise Carlesa Rexacha, tadašnjeg sportskog direktora Barce, te Josepa Marije Minguelle, lovca na talente
Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2024. 21:00

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u FC Barcelonu prodana je za 760.000 funti (oko 888.000 eura), objavila je u petak britanska aukcijska kuća Bonhams.

Bonhams je isprva očekivao da će prodajna cijena biti u rasponu od 300.000 do 500.000 funti. Internetska aukcija trajala je od 8. do 17. svibnja.

"Salveta je promijenila sudbinu i kluba i samog Messija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena", objavili su iz Bonhamsa.

Ovu nogometnu memorabiliju pažljivo je u sefu čuvao Horacio Gaggioli, Messijev zastupnik u to vrijeme.

Salveta ne nosi samo Messijev potpis, već i potpise Carlesa Rexacha, tadašnjeg sportskog direktora Barcelone, te Josepa Marije Minguelle, lovca na talente koji je prepoznao Messijev potencijal.

image

Salveta s Messijevim potpisom

ADRIAN DENNIS Afp

Salveta, koja je potpisana tijekom ručka u La Reial Societat de Tennis Pompeia na Montjuicu, sadrži pismenu obvezu Rexacha.

"U Barceloni, 14. prosinca 2000., u nazočnosti gospode Minguelle i Horacia, Carles Rexach, sportski direktor FC Barcelone ovime pristaje, pod svojom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, potpisati ugovor s igračem Lionelom Messijem, pod uvjetom da se pridržavamo dogovorenih iznosa", napisano je na salveti.

Messi, koji je od tada osvojio više velikih naslova, uključujući Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, imao je samo 13 godina kada se pridružio Barceloninoj akademiji, u koju je došao iz argentinskog kluba Newell‘s Old Boys.

Svjetski prvak otišao je iz Barcelone 2021. u Paris Saint-Germain, čiji je dres prošle godine zamijenio onim Inter Miamija i tako postao najveća zvijezda američkog MLS-a.

Linker
17. svibanj 2024 21:03