REUTERS
INFORMACIJA IZ PRVE RUKE

NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI DINAMA POD UPITNIKOM! VELIKI PRIJATELJ OCA MAKSIMIRSKOG SUPERTALENTA OTKRIVA 'Olmo nije siguran je li to najbolji izbor'

JANKO JANKOVIĆ ZA SN Bivši nogometaš godinama je igrao i živio u Španjolskoj, a veliki je prijatelj Danijeva oca Miguela
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. studeni 2018. 17:23

Janko Janković (55) godinama je igrao i kasnije živio u Španjolskoj tako da tamošnju nogometnu scenu sjajno poznaje.

Janković je i veliki prijatelj Danijeva oca Miguela, čovjeka koji je najzaslužniji što je Dani još kao dijete napustio Barcelonu i stigao u Maksimir, premda je bio kapetan u svojoj generaciji. Miguel Olmo (50) je i sam bio nogometni trener, a činjenica da je tada 15-godišnjeg sina iz Barcelone doveo u Zagreb dokazuje da mu hrabrosti ne manjka, ali i da je taj potez povukao i s jasnom vizijom.

Danas, četiri godine kasnije, svima je jasno kako je Dani iznimno profitirao u Dinamu, a Miguel nam je još prije nekih godinu dana ispričao da ga Barcelona pokušava vratiti na Camp Nou.

Zagreb, 140818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica 3. predkola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Astana.
Na fotografiji: Dani Carvajal Olmo.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Odšteta nije problem

- Znam da ga Barcelona stalno pomno prati i da ga je već pokušavala vratiti, ali nisu bili spremni platiti odštetu kakvoj se Dinamo nadao - potvrdio nam je jučer i Janko Janković.

Sada se očito nešto promijenilo?

- Nisam se još čuo s Miguelom, ali neki moji prijatelji iz Barcelone kažu mi da ga Barcelona doista pokušava vratiti, ali da je ovaj put konkretnija i spremna platiti veliku odštetu. Nažalost, ne znam o kojoj se svoti radi, ali ljudima iz kluba jasno je da Dani ima veliku vrijednost na tržištu. Doduše, Barceloni odšteta od nekih 15 ili 20 milijuna eura sigurno nije problem ako u Daniju vidi igrača za Barcelonu.

Vjerujete li da Barca doista želi Olma?

- Po tom je pitanju presudna klupska politika. Evo, jedan Real Madrid dugo je godina kupovao samo velike zvijezde, ali zadnjih godina na svaki način pokušavaju okupiti perspektivne španjolske igrače. Barcelona se pak dugo godina oslanjala na svoju školu, da bi je u nekoliko zadnjih sezone praktički zanemarila. A to ljuti mnoge ljude u Barceloni, jer Katalonci su ponosan narod i jako im je stalo da na terenu gledaju što je moguće više svojih igrača. Iz tog razloga je Barcelona ljetos na pripreme vodila veliki broj igrača iz La Masije, zna se da u klubu postoji jaka struja koja gura domaće igrače i njima bi sigurno odgovarao povratak Danija Olma.

REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

Kako obitelj Olmo diše po tom pitanju? U Dinamo su stigli baš zato što im je bilo jasno da je put do prve momčadi u Barceloni neusporedivo teži?

- Jako su oprezni po tom pitanju, jer svjesni su da je jako privlačno potpisati za Barcu, ali i da im se lako može dogoditi sjedenje na klupi ili na tribinama. Pogledajte koliko malo igra Munir, ili Rafinha, a to su dvojica sada već dosta iskusnih igrača koji su se ljetos vratili u klub. Naravno da bi Danijeva riječ bila presudna, ali nisam siguran što bi mu Miguel savjetovao, jer znam koliko mu je važna Danijeva minutaža u momčadi.

Bolje u Sevillu ili Celtu

Ima li Dani kapacitet za Barcelonu?

- Dečku najprije treba skinuti kapu za ovo što pokazuje u Dinamu, jer nije lako doći djetetu iz Barcelone u Zagreb i tako se dobro uklopiti. Dani je sjajan igrač, ima golemi potencijal, ali jako je mlad, još treba stasati, a Barca je klub koji nema vremena. Pogledajte Dembelea, Rafinhu i još mnoge koji sjede na klupi, a plaćeni su desecima milijuna eura. Mislim da bi Daniju prirodniji izbor bila neka, reći ću, Sevilla ili Celta, koje su ipak razina niže, a sjajne su momčadi. No, ne dvojim da će obitelj Olmo, pokaže li se Barcelonin interes dovoljno ozbiljnim, znati odabrati što je najbolje za Danija.

Linker
24. travanj 2024 12:10