Vojko Bašić/Hanza Media / Vojko Bašić/Hanza Media

MOGUĆ JE SAMO JEDAN SCENARIJ

JE LI MOGUĆE DA ĆE SE VELIKI DERBI HAJDUKA I DINAMA IGRATI BEZ GLEDATELJA? Evo što su poručili iz Hajduka tjedan dana prije velikog okršaja

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 27.02.2020. u 16:12

 • Prijeti li i HNL-u igranje bez publike ili otkazivanje susreta uslijed “ulaska” koronavirusa preko granice iz Italije u Hrvatsku, slično kao što je to bio slučaj s one strane Jadrana u Serie A?

  HNS nije taj koji će donijeti inicijalnu odluku, već Nacionalni stožer civilne zaštite, Ministarstvo zdravstva. Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na pitanje hoće li doći do odgoda utakmica kazao je kako se situacija stalno mijenja.

  - Stalno smo u zasjedanju i sigurno da su javna okupljanja dio o čemu intenzivno razgovaramo – rekao je Božinović.

  Ovo kolo počinje već danas susretom Intera i Lokomotive, piše Slobodna Dalmacija. U subotu se igraju derbiji Osijek – Hajduk i Dinamo – Rijeka. A u idućem kolu već u srijedu igra se najveći derbi Hajduka i Dinama na Poljudu.

  - Smatramo da u trenutku kada imamo dva potvrđena slučaja koronavirusa u Hrvatskoj nema potrebe potencirati navedenu temu – poručili su iz Hajduka na temu eventualnog igranja derbija s Dinamom bez publike. U slučaju da odluka bude takva da se igra bez publike u Hajduku će tražiti odgodu odigravanja tog susreta jer nijedan klub nema kup obveza u nastavku sezone.

  Iz drugih medija