CROPIX
'ŽIVIMO U ČUDNOM VREMENU'

NAKON SRAMOTNOG NAPADA U ZAGREBU U PARTIZANU POŠTENO I TREZVENO PRIZNALI 'Nisam siguran da se nešto slično ne bi dogodilo u Beogradu'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 11. rujan 2016. 16:55

Političari će valjda jednom shvatiti, prestati s podizanjem međunacionalnih tenzija u predizborne svrhe. Evo, djeca su također krenula njihovim putem pa su tako u centru Zagreba, na Kvaternikovu trgu napadnuti kadeti (do 16 godina!) Partizana, koji su došli igrati međunarodni vaterpolski turnir Mali Medo...

- Dogodilo se to u četvrtak navečer - kaže Zoran Bratuša, koordinator mlađih selekcija Partizana.

- Djeca su nakon večere još bila gladna, jer su oni uvijek gladni, pa su nas zamolili da odu još nešto pojesti izvan hotela.Mislim da je cijeli problem nastao zbog toga što nas jedan dječak nije poslušao i izašao je s majicom na kojoj su bila obilježja Partizana.

Kako je došlo do napada?

- Dok su jeli u McDonald’su, primijetila ih je skupina navijača Dinama pa su ih pričekali su ih na izlasku. Tri dječaka su se uspjela izvući, a dvojica su dobila malo batina. Jedan je prošao nešto teže jer zbog ozljede šake više nije mogao igrati.

Partizan je stigao i do finala Malog Mede, a Bratuša nije propustio pohvaliti VK Medveščak, organizatora ovog turnira...

- Domaćin je odmah reagirao, odveli su djecu na pregled, čak su nam i ponudili privatni smještaj, ali za tim nije bilo potrebe. Nitko nije nastradao.

Na kraju je Zoran Bratuša vrlo trezveno zaključio:

- Nisam siguran da se nešto slično ne bi dogodilo, recimo, da se u Beogradu susretnu dvije skupine s obilježjima različitih klubova. To što se to dogodilo nama u Zagrebu, stjecaj je puno okolnosti. Dječaci će imati iskustvo, koje će im za život značiti puno jer živimo u čudnom vremenu, više nevremenu.

Treneri su zamoli da dječaka kojem je ozlijeđena ruka ne fotografiramo, dok u slučaju ostalih to nije bio problem. Napad je prijavljen policiji, koja najavljuje uhićenja.

Dolaze brojne osude tog sramotnog događanja, a među njima je i ona dopredsjednika HVS-a proslavljenog Perice Bukića...

Linker
26. travanj 2024 17:11