CROPIX
OKRŠAJ U JURIŠIĆEVOJ

TERETE IH ZA ZLOČIN IZ MRŽNJE Policija uhitila trojicu huligana koji su napali mlade srpske vaterpoliste, jedan od njih je maloljetan

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. rujan 2016. 15:17

Policijski službenici V. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom i dvojicom 24-godišnjaka, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo tjelesne ozljede u vezi zločina iz mržnje, na štetu dvojice maloljetnih srpskih državljana, izvijestio je MUP.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su u četvrtak, 8. rujna ove godine, oko 21.50 sati, oštećenima u društvu još trojice maloljetnika (svi igrači omladinskog vaterpolo kluba iz Beograda), u Vlaškoj ulici prišli osumnjičeni. Kako je jedan od oštećenih nosio klupsku majicu, osumnjičeni su ih počeli vrijeđati, a potom ih i fizički napali.

Osumnjičeni maloljetnik je zapalio pirotehničko sredstvo i bacio ga prema oštećenima te su ih, zajedno s još dvije zasad nepoznate muške osobe, rukama i nogama počeli udarati po cijelom tijelu i potom pobjegli prema Ulici biskupa Galjufa.

Oštećenima je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a policijski službenici su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće. Kriminalističko istraživanje, u smislu utvrđivanja identiteta još dvije nepoznate muške osobe koje su bile među napadačima, se nastavlja, javlja MUP.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je u nedjelju napad na mlade vaterpoliste beogradskog "Partizana" u centru Zagreba. "Osuđujem svaku vrstu nasilja i apsolutno znate koje su moje pozicije. (...) osuđujem bilo kakvo nasilje prema bilo kome", rekla je u Zagrebu novinarima nakon glasovanja na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Linker
03. svibanj 2024 16:19