Screenshot: Youtube

SLUŽBENO PRIOPĆENJE

OTKRIVAMO NAJNOVIJE DETALJE VELIKOG INCIDENTA U BEOGRADU Srbi tvrde da je jedan hrvatski huligan pobjegao iz bolnice, MVEP ih ekspresno demantirao

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.12.2017. u 18:17

 •  "Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak", stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova na Hinin upit o sinoćnjem incidentu.

  U priopćenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu".

  Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

  "Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana", zaključuje se u priopćenju.

  Beogradski mediji su u četvrtak objavili da su se među 26 uhićenih osoba nakon tučnjave tijekom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana. U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena utakmice ozijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona. Utvrđeno je kako se radilo o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.

  Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi "utvrdila sve okolnosti događaja", a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, bit će podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.

  Kažimo i da je srpski Telegraf inače objavio da je jedan od hrvatskih huligana koji je zaprimljen u Vojnomedicinsku akademiju nakon tučnjave u derbiju Crvene zvezde i Partizana pobjegao iz bolnice. Srpski dnevnik navodi kako je on nestao iz bolnice nakon pregleda. Takvo se izvješće kosi s priopćenjem MVEP-a u kojem stoji da Hrvat nije pobjegao, nego je otpušten.

  Iz drugih medija