REUTERS
NEMA INFORMACIJA

OGLASILA SE SUPRUGA SPLIĆANINA KOJI JE SUDJELOVAO U KRVAVOJ TUČNJAVI U BEOGRADU 'Nije točno da nisam tražila pomoć...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2017. 22:58

Nakon što je Jutarnji list objavio imena šestorice hrvatskih državljana iz Splita koji su sudjelovali u neredima na utakmici Partizan-Crvena zvezda, oglasila se supruga jednog od njih - Mia Tovarović, supruga Damira Tovarovića.

Podsjećamo, imena šestorice Hrvata koji su sudjelovali u neredima u srijedu su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović. Od svih je najteže prošao 26-godišnji Firić s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i ozljedom šake. Demantirano je da je uboden nožem u leđa i reanimiran, kako su neki mediji javljali. Tovaroviću je dijagnosticirano nagnječenje mozga i lom gornje vilice.

Supruga Damira Tovarovića demantirala je objavu iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova da 'hrvatski državljani nisu zatražili konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu'.

"U odnosu na Vaš članak o Splićanima na derbiju u Beogradu, izričito navodim kako sam kao supruga Damira Tovarovića zatrazila pomoć Veleposlanstva RH i konzulata u Beogradu, u četvrtak u 9 sati ujutro, sa samim početkom njihovog radnog vremena, ali nikakvu povratnu informaciju nismo dobili. Dakle, sve informacije koje imamo mi, kao obitelji, došle su izvan veleposlanstva od kojeg je zatražena pomoć, i to od mene osobno. Dakle, netočni su navodi kako nije zatražena pomoć i kako ih nitko nije kontaktirao. Nemamo nikakav kontakt s dečkima u Beogradu te je jasno da su navedeni uredi jedini gdje smo formalno mogli zatražiti informacije i pomoć, no od konzulata, kao što sam navela, ista je izostala. Dakle, od njih nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret", stoji u poruci Mije Tovarović.

Linker
16. travanj 2024 12:35