CROPIX
BRITANAC UHIĆEN ZBOG NAPADA

TEŽAK INCIDENT UOČI VELIKE UTAKMICE U OSIJEKU Domaći navijači bacili baklju na goste u centru grada, Škoti u panici demolirali kafić...

INCIDENT Uvertira u utakmicu 2. pretkola Europske lige između Osijeka i Glasgow Rangersa u Gradskom vrtu nije bila idilična. Osijek je na kraju nesretno izgubio s 1:0, a uoči utakmice dogodilo se nekoliko incidenata u gradu
Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. srpanj 2018. 13:01

Službeno su za potrebe UEFA-e i organizatora utakmice iz Glasgow Rangersa iznijeli svoja očekivanja o dolasku oko šest stotina svojih navijača. A već od srijede kasno poslije podne, a poglavito u večernjim satima u gradu na Dravi, na njegovim se ulicama i trgovima, dakako i ugostiteljskim objektima, mogao vidjeti lijep broj škotskih navijača koji nisu mogli proći nezapaženo jer, po njihovom običaju, dosta ih je bilo u kiltovima.

Ipak, nije prošlo bez izgreda. U srijedu navečer, priopćili su iz PU Osječko baranjske, u središtu grada na Dravi, ispred ugostiteljskog objekta Waldinger u kojem su sjedili škotski navijači, prošetala je skupina od 15-20 mladića, a jedan je od njih bacio upaljenu baklju nakon čega su se svi udaljili s mjesta događaja. U Waldingeru je nastala šteta na inventaru koju su u panici napravili Škoti.

Pet minuta nakon tog incidenta 26-godišnji navijač gostiju obračunao se s jednim 16-godišnjim osječkim mladićem i nanio mu lakše tjelesne ozljede. Pripadnici policije su državljanina Velike Britanije, kako se navodi u priopćenju, uhitili, a već je jučer priveden pred suca Prekršajnog suca u Osijeku. Inače, policija je i provodila i preventivnu ophodnju gradskim ulicama. U civilu su šetali Osijekom i nadgledali kretanja navijača. I to ne sami jer u njihovom su društvu bili i škotski im kolege koji su baš u tu svrhu došli u grad na Dravi.

Najvatreniji su se Osijekovi navijači, oni koji pripadaju Kohorti počeli skupljati u Tvrđi već od 16 sati, a potom su u svom uobičajenom korteu krenuli prema stadionu u Gradskom vrtu. Glasnice nisu štedjeli već su itekako podizali štimung i davali uvod onom što je uslijedilo sinoć u utakmici sa Škotima.

Linker
27. travanj 2024 03:04