Vlado Kos / CROPIX
RAZULTAT NIJE ODRAZ IGRE

TRENER OSIJEKA NE MOŽE VJEROVATI KAKO JE IZGUBIO UTAKMICU: 'Potpuno nezaslužena pobjeda Rangersa, nisu izašli iz svoje polovice terena...'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 27. srpanj 2018. 10:12

Rezultat, vjerojatno, nije odraz igre u Gradskom vrtu, ali Rangers je iz jedne od svojih rijetkih prilika zabio, Osijek iz nekoliko svojih nije i Škoti na uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige odlaze s prednošću od 1-0. Konačna odluka past će sljedećeg četvrtka u na stadionu Ibrox u Glasgowu.

Pogodak odluke stigao je u 18. minuti, nakon prvog vala Osijekovih prigoda. Kratka kombinacija nakon kuta nastavila se ubačajem desnog beka Taverniera, a 22-godišnji Kolumbijac Morelos je u stilu svog nadimka “El Búfalo” izgurao Lončara koji je bio uz njega i zabio za 0-1.

Nije bilo sreće

- Potpuno nezaslužena pobjeda Rangersa, poklonili smo im situaciju za koju smo znali da će biti opasna. Prije gola imali smo tri šanse, a u drugom poluvremenu bili smo apsolutno bolji, nisu izašli iz svoje polovice terena - izrecitirao je Osijekov trener Zoran Zekić i nastavio:

- Nedostajalo nam je samo malo pameti i mirnoće, koračić da postignemo barem jedan pogodak. Nismo imali sreće, ali nema predaje do kraja uzvratne utakmice. Lončar je kod gola zakasnio blokirati, ali ne mogu ništa prigovoriti igračima. U nastavku smo podignuli linije, Bočkaj je unio živost i samo nam je taj pogodak falio. Nedostajalo nam je i malo više vjere, trebali smo ući hrabrije. Sad nas čeka izazov ispred 60 tisuća gledatelja, bit ćemo spremni.

Mirko Marić i Nigerijac Ezekiel Henty (obojici je klub iz kojeg su došli bio mađarski Videoton) bili su među onima koji su najviše promašivali, zajedno su upropastili barem pet dobrih prilika. Udarci su većinom išli izvan okvira koji je čuvao McGregor pa se Gerrardova obrana čiji je dio donedavni stoper Slaven Belupa Nikola Katić može pohvaliti da niti u trećoj europskoj utakmici nije primila pogodak.

Mirni Gerrard

Trener Rangersa Steven Gerrard je nakon ranog vodstva namjerno prepustio inicijativu domaćinu. Rezultat pokazuje da je bio u pravu, ali da je Osijek bio samo malo odlučniji i konkretniji, koncentriraniji i mudriji, vjerojatno bi mu se takva igra obila o glavu. Osijekovih 13 kornera naprema tri Rangersova, posjed lopte skoro 60 posto vremena. Od jedanaest udaraca domaćina samo četiri su išla u okvir. Gosti su još manje pucali, triput, ali i zabili jedini pogodak na utakmici.

Više od sedam tisuća gledatelja tako je tužno otišlo svojim kućama, ali s nadom da bi njihovi ljubimci sljedećeg tjedna ipak mogli preokrenuti rezultat. Posljednja pjesma pripala je Rangersovim fanovima, njih 300-tinjak stiglo je u sparnu Slavoniju, ali preostalo je još 90 minuta. Možda i pola sata više, nogomet je uvijek bio nepredvidiv.

Linker
09. svibanj 2024 02:33