Tom Dubravec / CROPIX
NIJE IM SJELO

TORCIDA OGORČENA ODLUKAMA S MAKSIMIRA Navijači Hajduka smatraju da im se krše prava i da je došlo do diskriminacije

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 02. ožujak 2019. 15:16

Dobar dio navijača Hajduka imao je želju prisustvovati ogledu osmine finala Europske lige koji će se u četvrtak 7. ožujka odigrati između Dinama i Benfice u Zagrebu, ali od toga neće biti ništa, piše Slobodna Dalmacija.

- Odlukom policije i GNK Dinama kao organizatora utakmice, Benfici nije dana suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir - rekao je glasnogovornik Dinama Alen Lesički.

Podsjetimo, Torcida i jedna skupina navijača Benfice, No Name Boysi, u sjajnim su odnosima, gotovo bratskim, ali ova odluka spriječit će ih da zajedno bodre portugalskog velikana s južne tribine maksimirskog stadiona, namijenjenoj navijačima gostujućih momčadi.

Sve ulaznice za gostujuće navijače prodavat će Benfica, a zabrana hrvatskim državljanima pravdana je da se žele izbjeći incidenti.

Hajdukovi su navijači ogorčeni, smatraju da im se krše osnovna ljudska prava te da je ovakva odluka diskriminirajuća i protuustavna. Najavljuju i daljnje korake, pa bi ova priča mogla dobiti i svoj nastavak.

Linker
24. travanj 2024 00:57