Screenshot
RUŽNE SCENE UOČI SUSRETA

FOTO: STRAŠNA PORUKA IZ PORTUGALA! BENFICA SRUŠILA PORTO NA DRAGAU I PREUZELA VRH LJESTVICE Dinamov protivnik proživljavao pravu dramu uoči derbija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2019. 00:29

Dinamov euroligaški protivnik Benfica gostovala je u Portu na tradicionalno najvećem portugalskom derbiju na stadionu Dragão. Da Modrima u četvrtak neće biti lako, bilo je jasno nakon što se Benfica vratila u susret i preokrenula vodstvo Porta iz 19. minute te tako s pobjedom od 2:1 stigla do važna tri boda.

Bila je to odlična utakmica visokog tempa u kojoj je Porto poveo, no Benfica je okrenula rezultat, a potom s igračem manje sačuvala vodstvo i izborila devetu uzastopnu pobjedu.

Lisabonski sastav je pritom zabio 35, a primio samo šest golova. Samo u zadnjih pet kola momčad s Luza je zabila 23 gola.

Prvi pogodak na utakmici postigao je napadač Porta Adrian, a najveći talent Benfice Joao Felix izjednačio je u 26. minuti na asistenciju Švicarca Harisa Seferovića. Pobjedu gostima prekrasnim zgoditkom donio je Rafa Silva u 52. minuti.

Benfica je ovom pobjedom preskočila Porto i zasjela na vrh ljestvice s dva boda prednosti.

Igrali su u sastavu: Vlachodimos - Grimaldo, Ferro, Dias, Almeida - Silva, Gabriel, Samaris, Pizzi - Joao Felix, Seferović.

Hrvatski nogometaš Filip Krovinović nije nastupio za goste.

Ljubimac navijača Gabriel dao je dodatan značaj ovom susretu izjavom uoči dvoboja:

"To je naša najvažnija utakmica, naša utakmica sezone! O njoj ovisi kako će nam život dalje izgledati! Želimo pobjedu više od svega, ali znam da nam neće biti lako u grotlu Dragãa. U sjajnoj smo formi, imamo fantastičnu seriju od osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda i prepuni smo samopouzdanja.", poručio je Gabriel.

Dinamo je subotnju prvenstvenu utakmicu igrao protiv Lokomotive i remizirao rezultatom 1:1. Nenad Bjelica i društvo u četvrtak će na Maksimiru odigrati prvi dvoboj osmine finala Europske lige protiv novog lidera portugalske lige.

Neredi uoči spektakla između Porta i Benfice

Ružne scene odvijale su se uoči najvećeg portugalskog derbija. Huligani koji se nazivaju navijačima Porta kamenovali su autobus u kojemu su bili nogometaši Benfice. Silina udaraca bila je tolika da su na autobusu popucala stakla, a nastradao je i automobil predsjednika Benfice.

Tradicionalno najatraktivniji portugalski derbi osiguravale su jake policijske snage pa je nasreću izbjegnuta i veća šteta.

Linker
07. svibanj 2024 12:17