Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
PRIOPĆENJE NAVIJAČA

TORCIDA REAGIRALA NA ZABRANU NOGOMETAŠU KOJI NAVIJA ZA DINAMO Istina je potpuno drugačija? Evo kako Hajdukovi navijači objašnjavaju nemilu situaciju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. prosinac 2018. 20:31

Torcida Trogir se očitovala o slučaju zabrane nastupanja igraču koji navija za Dinamo na 14. Memorijalnom malonogometnom turniru Pere Brešan - Jeva koji se održava u organizaciji Kluba navijača Torcide, piše Slobodna Dalmacija.

Torcida Trogir smatra da se radi o podmetanju momčadi FC Bonito i novinara, a sramotnim drže što nisu navedene pozitivne strane turnira kojim je od osnutka do danas uplaćeno više od 100.000 kn humanitarnih donacija, piše Slobodna.

Priopćenje Torcide Trogir prenosimo u cijelosti.

"Povodom događaja tijekom 14-og Memorijalnog Malonogometnog Turnira Pere Brešan -Jeva kao organizatori se ograđujemo od svih napada na Torcidu Trogir. Podmetanje novinara i igraca Fc Bonito je sramotno, novinari potenciraju netrepeljivost sjevera i juga i stvaraju medijski linč na cjelokupnu Torcidu.

Sramotno je kako nisu navedene pozitivne strane turnira na kojem je od osnutka do danas uplaceno vise od 100 000kn humanitarnih donacija.

Navedeni igrac je odigrao dvije utakmice tijekom ovog turnira. Kako se radi o djecaku od 17godina kojemu su upucene verbalne prijetnje sa tribina od njegovih vrsnjaka tijekom druge utakmice zamolili smo igrace Fc Bonito radi neugodnih situacija, i sigurnosti maloljetnika da je najbolje da maloljetnik vise ne nastupi na turniru da se nebi dogodio fizicki sukob u ili izvan sportske dvorane.Željeli smo da sve prođe bez incidenata jer je turnir humanitarnog karaktera. Igraci Fc Bonito su se složili i kazali kako je to najbolje rjesenje. Sutradan momčad Fc Bonito je dosla s navedenim maloljetnikom ocito isprovocirati situaciju i ugroziti sigurnost svog prijatelja.

Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i diskriminacije.

Ovom prilikom zelimo svim ljudima dobre volje sve najbolje i Sretnu Novu 2019godinu", stoji u priopćenju Torcide Trogir.

Linker
26. travanj 2024 14:44