CROPIX
NAJDRAŽA POBJEDA

VATRENI IZAZVALI LUDNICU NA RUJEVICI, A ZLATKO DALIĆ SVE JE BACIO U EUFORIJU JEDNOM REČENICOM 'Dobro pamtim kako smo pobijedili Hajduk sa 4:0...'

Druga reprezentacija svijeta izazvala oduševljenje u Kvarnerskom zaljevu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2018. 11:43

Već pred hotelom Milenij autobus Vatrenih bio je "opkoljen", nisu mogli krenuti prema stadionu bez obavljenog poziranja za fotografije. Mlado i staro iz Opatije se sjatilo...

Nedaleko je Šetalište hrvatskih velikana, na njemu ime Miroslava Blaževića, brončanog izbornika iz 1998. I Bernarda Vukasa, asa iz davnina. Kraj Blanke Vlašić ima mjesta, hoće li tu uskoro osvanuti zvijezde Zlatka Dalića, Luke Modrića, Ivana Rakitića...?

Dolazimo na Rujevicu, ljudi stižu sa svih strana, neki stariji koji jedva hodaju grabe prema tribini. Parking je pun, ali Rijeka je pustila gledatelje na otvoreni trening samo na zapadnu tribinu, ostale nisu otvarane, okupilo se oko tri tisuće fanove koji su došli pozdraviti Vatrene. Zapad je bio dobro popunjen, iako je ostalo i pokoje slobodno mjesto na rubovima, atmosfera je bila poticajna, igrači su dočekani velikim pljeskom, jedan po jedan kad ih je spiker predstavio, iako je glavni cilj mnogih navijača bio napraviti selfie. To je danas top plijen. Što je popularniji igrač u pitanju - s tim bolje.

Zlatko Dalić obratio se:

"Hvala svima koji navijate za Hrvatsku, ali meni nije prvi put da sam u Rijeci pred ovoliko ljudi, dobro pamtim pobjedu nad Hajdukom 4:0 kad sam bio trener Rijeke, što je meni jedan od najdražih pobjeda", kazao je Dalić i izazvao ovacije.

Prije no što su izašli na travnjak u svlačionici su ih posjetili ravnatelj kolegija Klasične gimnazije Španjolac Alejandro Castillo koji već 25 godina živi u Hrvatskoj, suradnici i učenici...

"Imamo učenički dom sa preko 150 učenika iz cijele Hrvatske te svoj školski list Osmi sat. HNS nam je omogućio intervju s izbornikom Dalićem, došli su učenici i intervjuirali ga, a mi smo donijeli u znak pažnje Pazinske cukerančiće. To su kolači, kao klipići, iz Pazina, da se reprezentacija počasti nakon treninga".

Nakon otpadanja ozlijeđenih, od kojih je Ivan Santini i dalje s ekipom jer je u konkurenciji za barem za Jordan, na treningu su bili Livaković, Letica, Sluga, Bartolec, Vida, Jedvaj, Lovren, Mitrović, Milić, Pivarić, Modrić, Kovačić, Rakitić, Badelj, Rog, Pašalić, Bradarić, Pjaca, Perišić, Rebić, Kramarić i Livaja.

S trenerske klupe ovaj su ih put motrili vlasnik Rijeke Damir Mišković i direktor u HNS-u Marijan Kustić.

Linker
26. travanj 2024 16:09