REUTERS
'LIGA NACIJA JE DOBRA IDEJA'

LUKA MODRIĆ OBJASNIO 'KOJI TO ENGLEZI NE CIJENE HRVATSKU' 'Nisam mislio na engleske igrače... Je li sve to problem? Neka Englezi sami procijene'

Zlatko Dalić i Luka Modrić izašli su pred novinare dan uoči utakmice Lige nacija s Engleskom na Rujevici (20.45), i najavili veliki okršaj, reprizu polufinala sa Svjetskog prvenstva.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2018. 19:48

Luka Modrić ističe da je za Hrvatsku vrlo značajno kako će odigrati s Engleskom nakon teškog poraza protiv Španjolske u prvom kolu (6:0).

- Očekuje nas vrlo važna utakmica za nas, pogotovo što želimo isprati gorak okus od Španjolske. Vidjet ćemo koliko je Engleska napredovala od toga susreta. Većina igrača je ovdje, neki su novi, ima dosta ozljeda. Igrat ćemo u nenogometnom ambijentu na koji nitko nije navikao. Nama je to hendikep, ali moramo se priviknuti. Idemo po dobar rezultat, a što će to biti vidjet ćemo u petak navečer.

Luka je kazao u Rusiji uoči polufinala da ih Englezi ne cijene dovoljno, je li to problem za Englesku jer će Hrvati biti dodatno motivirani i sada.

- To sam rekao tada, zato što je to bio moj osjećaj, ali nisam mislio na engleske igrače, nego ljude okolo, na navijače, komentator, novinare, kroz njihova pitanja osjetili smo da nas ne cijene dovoljno Hrvatsku. Samo polufinale je bilo veliki motiv, a još nas je dodatno potaknulo što smo osjetili da nas nisu dovoljno respektirali. Je li to problem, neke Englezi samo procijene.

Lovren je kazao da bi bilo bolje igrati Ligu nacija nego prijateljske utakmice. On puno više cijeni Ligu nacija...

- Svatko ima svoje mišljenje. Kad igramo sa slabijim suparnicima idu pitanja zašto su slabiji suparnici, kad su jaki zašto su došli u tom času. Po meni, ovakve utakmice nam trebaju, dobre su za nas jer izbornik u njima vidi ono što želi. Španjolska je pokazala što nam se dogodi ako nismo na maksimumu, iako je točno da nam je taj prvi susret došao prerano, nakon Svjetskog prvenstva. Ima razloga zašto nismo bili na pravoj razini. S Engleskom moramo odigrati puno bolje. Liga nacija nije loše natjecanje, dobro je zamišljena.

Je li Harry Kane najveći snaga Tri lava?

- Kako igra, on je već na visokoj razini i jedan od najboljih napadača današnjice. On niosi Tottenham i drži ga ne visokoj razini s brojnim golovima što nije lako u Premier ligi gdje drugi klubovi ulažu veći novac.

Kome će biti prednost igranje bez gledatelja?

- Nitko neće imati prednost od igranja pred praznim tribinama, nisu navikli ni oni ni mi, mi možda malo više jer smo igrali neke utakmice. Uvjeti su kakvi jesu, moramo se priviklnuti i dati sve od sebe.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 20:37