Screenshot: Twitter
RUŽNE SCENE

VIDEO: KRVAVA UVERTIRA NOGOMETNOG SPEKTAKLA NA ANFIELDU Romini huligani nožem izboli navijača Liverpoola koji se nalazi u kritičnom stanju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. travanj 2018. 10:35

Krvavu uvertiru imala je prva polufinalna utakmica nogometne Lige prvaka između Liverpoola i Rome na Anfieldu.

Britanski mediji navode kako se nekoliko sati prije početka ogleda skupina od nekoliko desetaka talijanskih huligana naoružanih čekićima, noževima i remenjem našla u blizini Anfielda u području u kojem se okupljaju Liverpoolovi fanovi.

Počeli su tući sve koji su im se našli u blizini, a najgore je prošao jedan 53-godišnji navijač Liverpoola koji je izboden i navodno se nalazi u kritičnom stanju.

Dvojica talijanskih navijača su uhićeni pod sumnjom da su izboli nesretnog navijača. Policija je dosad ukupno uhitila devetoricu navijača zbog posjedovanja oružja, vandalizma, pijanstva na javnom mjestu i fizičkih sukoba.

"Dvojica muškaraca u dobi od 25 i 26 godina iz Rima su uhićeni pod sumnjoj u pokušaj ubojstva i odvedeni su na ispitivanje", objasnio je načelnik policije u Liverpoolovu Dave Charnock.

Iz Europskog nogometnog saveza (UEFA) osudili su incident te najavili moguće disciplinske sankcije nakon što se provede detaljna istraga.

"UEFA je šokirana ovim divljačkim napadom. Suosjećamo sa žrtvom i njegovom obitelji", navodi UEFA.

Linker
21. travanj 2024 02:59