ISABELLA BONOTTO Afp
NAJAVA LIGA PETICA

Redsi i Topnici više nemaju prava na kiks, Nenad Bjelica čeka novi obračun s Leroyem Saneom

Mogu preuzeti vrh tablice, jer City ovaj vikend igra FA kup, gdje je u polufinalu domaćin Chelseaju
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 20. travanj 2024. 07:27

Novi nogometni vikend pred nama donosi nam ulazak u samu završnicu Liga petica. Dok Inter iz Milana, Paris Saint- Germain i Real Madrid sigurno “plove” prema novim naslovima tamošnjih prvenstava, a Bayer Leverkusen je i matematički osigurao onaj Bundeslige, a ako Arsenal i Liverpool ne žele da im se pridruži Manchester City, ovaj vikend ne smiju “kiksati”.

Arsenal mora vratiti svoju sezonu na pravi put u gostima kod Wolvesa danas navečer.

Nakon poraza od Aston Ville prošli vikend, Topnici su ispali iz Lige prvaka u srijedu porazom 1:0 u gostima kod Bayern Münchena. Da momčad Mikela Artete ostane u utrci za naslov Premiershipa, standardi koje je postavio Manchester City sigurno znače da će morati pobijediti u svakoj preostaloj utakmici. Liverpool se očajnički treba vratiti na pobjednički put u Premier ligi ako želi nastaviti s borbom za naslov. Poraz kod kuće od Crystal Palacea bio je težak udarac, prioritet je držati korak sa Cityjem, a u nedjelju gostuju kod Fulhama.

Momčad Jürgena Kloppa si ne može priuštiti da ispusti bodove dva puta zaredom.

Ipak, Redsi i Topnici pobjedama mogu preuzeti vrh tablice, jer City je ovaj vikend u akciji FA kupa, gdje je u polufinalu domaćin Chelseaju. Pobjednici ovog okršaja susrest će se s pobjednicima drugog polufinalnog dvoboja između Coventry Cityja i Manchester Uniteda.

U međuvremenu, u “riješenom” njemačkom prvenstvu pobjednik Bayer Leverkusen će u goste na Signal Iduna Park kod Borussije Dortmund. Većina ljudi bi se inače pitala koliko je Leverkusenova proslava naslova “ohladila” energiju momčadi, da ne moraju shvatiti i kako će Dortmund moći ponovno igrati nakon nevjerojatne pobjede u Ligi prvaka nad Atlético Madridom.

Nevjerojatan ukupni trijumf od 5:4 bio je jednako iscrpljujući koliko i uzbudljiv, iako će igrači Edina Terzića u nedjelju imati 48 sati odmora više u svojim nogama, nego Leverkusenom koji je u četvrtak bio u akciji UEFA Europske lige. Nakon što je osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, Bayern München nastavlja s bundesligaškim obvezama odlaskom na Stadion An der Alten Forsterei gdje će se u subotu poslijepodne suočiti s Union Berlinom i hrvatskim strategom Nenadom Bjelicom.

S obzirom na najavljeno sučeljavanje, nadamo se da neće doslovno doći do toga, jer prošli put je bilo tako. U glavnoj ulozi bili su upravo Bjelica i napadač Bayerna Leroya Sanea. Epilog su bile tri utakmice suspenzije za bivšeg trenera Dinama.

Kad smo kog predstavnika Lijepe naše u najjačim nogometnim ligama Europe, Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car će sa svojim Lyonom u francuskom derbiju u goste PSG-u na Parku prinčeva.

Domaćin će nastojati povećati svoje vodstvo na vrhu tablice, dok Lyon ima sezonu za zaborav i želi pobijediti PSG kako bi došao u gornju polovicu tablice.

U Serie A Ivan Jurić i Nikola Vlašić će u nedjelju sa svojim Torinom probati slavljem protiv Frosinonea “pokucati” na sedmo mjesto, odnosno europsko natjecanje iduće sezone. S nova tri boda došli bi na samo jedan od Napolija, koji danas gostuje kod Empolija. U ponedjeljak su ipak “poslastice” ove sezone talijanskog nogometa, osim “Derby della Madonnine” između vodećih Intera i Milana, Nikola Moro i njegova Bologna će u dvoboj protiv Rome, s kojom dijele posljednja dva mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Osim derbija “grada mode”, u nedjelju je i onaj najveći španjolski. Barcelona može smanjiti zaostatak za Real Madridom ako iz El Clasica izađe s pobjedom. Vječni rivali, međutim, kreću u veliku utakmicu na vrhu LaLige u vrlo različitim raspoloženjima. Lider Madrid osvetio se Manchester Cityju u Ligi prvaka prošavši u polufinale dramatičnom pobjedom u raspucavanju jedanaesteraca na stadionu Etihad. Barca je u međuvremenu ispala od Paris Saint-Germaina. Real trenutno ima vodstvo od osam bodova u odnosu na rivale.

Linker
20. travanj 2024 07:30