Jordanian Royal Court via Getty Images
PIŠE THE SUN

NEVJEROJATNA PRIČA Gradi se najveći nogometni stadion na svijetu i to na ludoj lokaciji. Imat će 135.000 mjesta, a financirat će ga 'loš prognozer'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2018. 23:40

Uskoro će biti izgrađen najveći nogometni stadion na svijetu. Njegova lokacija bit će u Iraku, a izgradit će se kao poklon kralja Saudijske Arabije Salmana.

The Sun piše kako će stadion brojati nevjerojatnih 135.000 mjesta, a da je njegova izgradnja odobrena nakon što je Irak pobijedio Saudijsku Arabiju 4:1 u nedavnoj prijateljskoj utakmici odigranoj krajem veljače. Uoči utakmice saudijski kralj je obećao da će sagraditi Iraku stadion ako pobijedi, i sada namjerava obećanje i ispuniti.

Bila je to Iraku prva domaća međunarodna nogometna utakmica nakon internacionalnog embarga koji im je nametnut zbog invazije Kuvajta 1990.

Cijelu vijest oko izgradnje stadiona potvrdio je i irački premijer Haider al-Abadi.

"Čuo sam se s kraljem Saudijske Arabije. Hvalio je iračku pobjedu i izrazio spremnost da odnose dviju zemalja podigne na višu razinu. Ponudio je također i izgradnju stadiona većeg od 100.000 mjesta- Mi smo pozdravili inicijativu i iznijeli ju u kabinetu", objasnio je irački premijer.

Trenutno najveći nogometni stadion u Iraku je Basra Sports City Stadium u Basri koji može primiti 65.000 ljudi.

Linker
26. travanj 2024 07:02