Raul Bravo
 Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
DRAMA U LA LIGI

AKCIJA ŠPANJOLSKE POLICIJE! UHIĆENA BIVŠA ZVIJEZDA REALA Među privedenima nekoliko igrača, predsjednik kluba i šef liječničke službe bivšeg prvoligaša

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2019. 13:15

U tijeku je velika akcija španjolske policije koja je uhitila nekoliko osoba za koje se smatra da su bile dio kriminalne organizacije koja se bavila namještanjem utakmica u prvoj i drugoj ligi.

Prema navodima El Paisa među uhapšenima je napadač Leedsa Samuel Saiz koji je sezonu proveo na posudbi u Getafeu, bivši branič Real Madrida Raul Bravo, Deportivov Inigo Lopez Montana, nedavno umirovljeni Borja Fernandez i nekadašnji napadač Carlos Aranda.

Osim spomenutih među uhićenima su još i predsjednik Huesce Agustrin Lasaosa te šef liječničke službe kluba Juan Carlos Galindo Lanuza. Policija je rano ujutro upala na trening Huesce i privela osumnjičene pod optužbama za namještanje, korupciju i pranje novca.

Glasnogovornik španjolske policije samo je poručio da je pokrenuta velika istraga, ali nije htio govoriti o detaljima, dok je s druge strane glasnogovornik La Lige poručio:

- Ova akcija policije pokrenuta je zbog sumnji u namještanje utakmice La Lige u svibnju 2018. godine. Naš je Savez vrlo aktivan u suzbijanju namještanja utakmica jer za nas je važno da imamo pravedno natjecanje.

Linker
26. travanj 2024 21:20