Foto: Damir Skomrlj / Novi List / CROPIX
PALA ODLUKA

BIVŠI HRVATSKI REPREZENTATIVAC KAŽNJEN ZA VOŽNJU U ALKOHOLIZIRANOM STANJU Uloženi prigovor nije prošao, na sudu mu nisu 'progledali kroz prste'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2019. 14:15

Još davno smo o Anasu Sharbiniju pisali hvalospjeve na račun njegovih nogometnih vještina. Ne može se svako pohvaliti učinjenim u karijeri kao on, napose, fotografija na kojoj trči zajedno s Lionelom Messijem na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Argentine, na kojoj je uzgred bio i strijelac, govori sve. Radi se o jednom od najplodnijih izdanaka riječke škole nogometa u novije doba.

Ipak, od kraja profesionalne karijere prate ga samo one nešto lošije vijesti. Često se zna dogoditi da se "zaboravi", pa da za upravljač automobila sjedne u alkoholiziranom stanju.

Tako je bilo i u prosincu prošle godine, kada se duboko u noći našao u Dražicama, na Grobnišćini, u vožnji s 1.04 promila alkohola u krvi.

Devet mjeseci kasnije sud u Delnicama okončao je postupak i donio odluku da zbog toga Anas mora platiti 600 kuna kazne, kao i dodatnih 200 kuna za troškove prekršajnog postupka. Prigovor mu nije uvažen jer je policijski službenik bio podoban, a alkotest-uređaj ispravan.

Podsjećamo, Sharbini je lani dobio šest tisuća kuna kazne i zabranu upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od tri mjeseca jer je zatečen u vožnji u vrijeme kada mu je na snazi bila ranija zabrana vožnje.

Linker
27. travanj 2024 02:37