REUTERS/Amr Alfiky / REUTERS
ISTRAGA AMERIKANACA

BIVŠI PREDSJEDNIK BRAZILSKOG NOGOMETNOG SAVEZA OSUĐEN NA ČETIRI GODINE ZATVORA Primio je mita u visini od najmanje 6,5 milijuna dolara!

Piše: HinaObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 13:13

Bivši predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF) 86-godišnji Jose Maria Marin osuđen je na četiri godine zatvora zbog korupcije u FIFA-i.

Sud u New Yorku je odlučio da Marin mora platiti i 1,2 milijuna dolara kazne te 3,3 milijuna dolara koje su zaplijenjene kod njega. Sud je u prosincu potvrdio tvrdnje tužiteljstva da je Brazilac primio mita u visini od najmanje 6,5 milijuna dolara.

Ovaj Brazilac je prvi koji je osuđen na zatvorsku kaznu u sklopu istrage o korupciji u FIFA-i koju su provodile SAD-e.

Former head of Brazilian Football Confederation (CBF) Jose Maria Marin, (C), defendant in the FIFA corruption trial, arrives at United States Federal Court in Brooklyn, New York, U.S., December 22, 2017. REUTERS/Stephen Yang
REUTERS/Stephen Yang / REUTERS

Marina se teretilo za korupciju i primanje mita u području medija i marketinga na raznim turnirima, uključujući i Copa Americu. Uhićen je u svibnju 2015. godine u Zuerichu zajedno s bivšim predsjednikom Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL) Paragvajcem Juanom Angelom Napoutom i Peruancem Manuelom Burgom.

Linker
08. svibanj 2024 01:36