Nenad Bjelica i Pep Guardiola
 Goran Mehkek / CROPIX
DRAKONSKA KAZNA

BJELICA ŠOKIRAN KAZNOM CITYJU 'Izbaciti takav klub iz Europe... I Liga prvaka će biti slabija, a siguran sam da će Guardiola napustiti momčad!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. veljača 2020. 13:57

Kazna koju je UEFA 'odrapila' Manchester Cityju udarna je tema širom nogometnog svijeta. City je protekle jeseni bio i gost Maksimira, protivnik Dinamu u Ligi prvaka, Zagreb i hrvatski prvak iskusili su iz prve ruke glamur koji donosi jedan od najbogatijih klubova na svijetu. Naravno da je i Nenada Bjelicu iznenadila, čak i šokirala, kazna koju je zaradio City, malotko je to mogao očekivati.

- Drastična je kazna, iznenadila me, naravno. Kazniti takav klub s dvije godine neigranja u Europi... Oslabit će to sigurno Ligu prvaka, jer City igra važnu ulogu u tom natjecanju, po meni je ove sezone jedan od tri glavna konkurenta za osvajanje naslova - rekao je Nenad Bjelica, čija je momčad u Manchesteru izgubila 0:2, u Zagrebu vodila 1:0 golom Olma, a onda primila četiri pogotka i izgubila.

- Ako ih neće biti dvije godine u Ligi prvaka, neće biti ni Guardiole, neće ostati u Cityju da se bori samo za Premiership. Ali to je veliki klub i sigurno će iz toga izaći jači.

Malo smo se našalili, pitali Bjelicu bi li trebalo City kazniti već ove sezone pa ga izbaciti odmah iz Lige prvaka, pa da ne igra protiv Reala u osmini finala, možda bi se Dinamo mogao nadati u europsko proljeće?

- Ne bih se u to petljao, ne znam ni točno za što ih kažnjavaju. Doduše, ako su grešku napravili prije ove sezone, ako su nešto nezakonito napravili, onda su to njihovi protivnici ove sezone platili. Ali, to su hipotetska čaranja, neka igraju s Realom, zaslužili su to, rekao je Bjelica.

Linker
27. travanj 2024 05:18