AP
RAZOČARAO GA LEVY

EKSKLUZIVNO Luka Modrić za SN: Spursi mi prijete, ali ne mislim ostati.

Jedan od kapitalaca ljetnog prijelaznog roka otvoreno je progovorio o želji za odlaskom na način kako je to kazao i predsjedniku Tottenhama. Daniel Levy je arogantnim nastupom samo produbio jaz sa hrvatskim reprezentativcem
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. srpanj 2011. 11:41

Do sredine tjedna uživao je u moru i suncu na omiljenom Jadranu, gdje se ovih dana živa termometra uspinje iznad 35 stupnjeva. U Londonu je zatekao tipičnu otočku klimu. Temperatura oko 15 stupnjeva, kiša, vjetar. Unatoč tome oko Luke Modrića temperatura je visoka, atmosfera vruća.

U subotu se Modrić ipak javio na poziv i pristao reći svoj pogled na aktualnu mu situaciju...

- Puno je toga objavljeno u medijima sa tog sastanka s predsjednikom Levyjem, koji je prenoseći javnosti naš susret mnogo toga iskrivio. Držim mojim pravom kazati mišljenje o svemu tome - kazao je Modrić kojeg smo pozivom zatekli na obiteljskom ručku.

Levy izokreće priču

Dakle, što se događalo na 40-minutnom druženju s predsjednikom Spursa?

- Moram prvo kazati da sam iskreno razočaran načinom na koji je predsjednik Levy uopće komunicirao sa mnom. Dočekao me hladno i s prilično arogantnim nastupom dao mi do znanja da ga zapravo niti ne zanima što mu imam reći. Ne znam zašto se tako postavio, ali to je njegova stvar. Mene je takav pristup samo dodatno uvjerio kako ne griješim u odluci da promijenim sredinu.

S jedne je strane razumljiv njegov problem kad bi ostao bez ponajboljeg igrača Tottenhama i po struci najboljega u prošloj Premier ligi.

- Predsjednika sam podsjetio na naš džentlmenski dogovor od prošlog ljeta kada smo u Dubrovniku dogovorili produženje ugovora s Tottenhamom. Tada sam s Levyjem otvoreno razgovarao o tome da u perspektivi, dođe li konkretna ponuda velikog kluba, onda ćemo tu ponudu razmotriti i dogovarati najbolje rješenje za sve nas. Predsjednik je tada rekao “OK, sjest ćemo i razgovarati”. Sada Levy to izokreće, ne želi uopće razgovarati i kazao mi je na nepriličan način da nema šanse da odem iz Tottenhama...

Što to znači nepriličan način?

- Zaprijetio mi je, ako ne prihvatim njegov odnosno klupski stav, onda će me poslati na klupu ili tribinu, a spominjao mi je i opciju druge momčadi Tottenhama.

Mislite na Chelsea?

- Nedvojbeno je da je Chelsea zainteresiran za moj transfer, uostalom poslali su konkretnu ponudu Tottenhamu, što znači da me žele. Znam da je i novi trener Chelseaja kazao da bi me rado vidio u svojoj momčadi. Naravno da mi imponira zanimanje takvog kluba koji nudi ono o čemu svi igrači maštaju, a to je borba za trofeje na svim frontama.

Nadam se suglasju

Kad ste zapravo prelomili da biste nakon tri sezone otišli iz Tottenhama?

- Kad je došla prva službena ponuda Chelseaja osjetio sam da je došao taj trenutak. Nije ni meni to jednostavno bilo prelomiti, ne ide to tek tako. Razgovarao sam dugo sa svojom obitelji i ljudima do čijeg mišljenja držim, razmišljao, vagao i u konačnici shvatio da bi takav epilog bio najbolji za mene i klub.

Što ako vam Levy ne dopusti odlazak?

- Nisam o tome uopće razmišljao jer takva solucija definitivno ne bi bila dobra za ikoga. Ponavljam, već sam prošlog ljeta predsjedniku kazao da bih u slučaju ponuda kao ove Chelseajeve trebali pronaći dogovor na obostrano zadovoljstvo. Zato se nadam da će na kraju shvatiti situaciju te da ćemo postići suglasje i razići se na primjeren način.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI!

Linker
26. travanj 2024 21:53