Drago Sopta/Cropix
NOGOMETNI MERCATO

Chelsea za Modrića daje 27 milijuna funti i Sturridgea

Chelsea će sljedeći tjedan poslati Tottenhamu treću i posljednju ponudu za hrvatskog nogometaša Luku Modrića (25), piše u nedjelju ugledni Independent...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 24. srpanj 2011. 13:43

U članku Tima Richa koji je s Chelseajem na pripremama u Tajlandu navodi se kako su čelnici kluba sa Stamford Bridgea ohrabreni nakon nekoliko posljednjih izjava menadžera ''spursa'' Harryja Redknappa koji je prvi put počeo slati signale da bi Modrić ipak mogao biti prodan. U Chelseaju su te signale shvatili u Redknappovim riječima:

- Želim zadržati Modrića, ali na kraju dana odlučuje predsjednik Daniel Levy, a ne ja. Pričekajmo da vidimo što će se dogoditi.

Korak dalje je otišao tabloid Daily Star koji tvrdi da će Chelsea ponuditi Tottenhamu 27 milijuna funti, koliko je iznosila i navodna, ali i nepotvrđena druga ponuda, s time da bi ovaj put uz novac, u paket bio uključen i napadač Daniel Sturridge (21). S njime bi se ponuda otprilike popela na ukupno 37 milijuna funti.

Daily Star dalje navodi kako se čeka da engleski doprvak završi posao dovođenja belgijskog napadača Romelua Lukakua (18) iz Anderlechta. Kad to bude gotovo, Sturridge više neće biti potreban menadžeru Andreu Villas-Boasu, pa će ga pokušati ''utopiti'' Tottenhamu za Modrića.

U međuvremenu, Modrić je u subotu ponovno kao kapetan predvodio ''spurse'' do pobjede protiv Orlando Piratesa (3-0) na turneji u Južnoj Africi, a za svoju je igru zaslužio nove Redknappove salve pohvala.

- Njegov je stav bio prvoklasan. Ima igrača koji u njegovoj situaciji ne bi željeli igrati i dati 100 posto od sebe. Ali, Luka zna igrati samo na jedan način. On je fantastičan dečko i veliki profesionalac. Naporno je radio na terenu u subotu i njegovo ponašanje nije moglo biti bolje. Neki igrači, poput Van der Vaarta ili Luke, imaju posebnu klasu. Imamo nekoliko posebnih igrača, a posebne igrače moramo zadržati jer stvaraju razliku na terenu. Moramo zadržati Luku - ponovio je svoju želju Redknapp.

Mirror: Blackburn za Kalinića traži 12 milijuna funti



Premierligaš Blackburn je za hrvatskog napadača Nikolu Kalinića (23) postavio cijenu od nevjerojatnih 12 milijuna funti, navodi u nedjelju Mirror.

Bivši nogometaš Hajduka odbio je u subotu otputovati sa suigračima na pripreme u Hong Kong, poslavši na taj način poruku čelnicima kluba da nema namjeru ostati na Ewood Parku gdje se u posljednje dvije sezone nije naigrao. Za Kalinića je navodno zainteresiran ukrajinski Dnjipro koji nudi oko šest milijuna funti, ali vlasnici ''roversa'' su postavili dvostruko višu odštetu.

Ako je informacija točna, radi se o prilično neobičnom zahtjevu kad se uzme u obzir da je hrvatski reprezentativac prošle sezone u Premiershipu nastupio u tek 18 utakmica i zabio pet golova.

Ferguson: Ovo ljeto više nećemo dovoditi pojačanja



Menadžer Manchester Uniteda Alex Fergsuon potvrdio je da ovo ljeto više neće dovoditi pojačanja...

Engleski je prvak u aktualnom prijelaznom roku doveo vratara Davida de Geu, braniča Phila Jonesa i krilnog igrača Ashleyja Younga, a otočki su mediji tvrdili da ''crveni vragovi'' traže i dugoročnu zamjenu za umirovljenog Paula Scholesa u veznom redu. Kao favorit se najprije spominjao naš Luka Modrić iz Tottenhama, potom Arsenalov Francuz Samir Nasri, a donedavno i Interov Nizozemac Wesley Sneijder. No, nijedan od njih, čini se, ovo ljeto neće sletjeti na Old Trafford.

- Manchester United uvijek traži dobre i kvalitetne nogometaše. No, počeli smo sezonu s igračima koje imamo i zadovoljan sam time. U ovom trenutku više ne tražimo pojačanja. Umjesto toga smo se posvetili traženju prave kombinacije u sredini veznog reda unutar naše svlačionice - izjavio je Ferguson nakon pripremne utakmice u kojoj je njegova momčad svladala Chicago Fire s 3-1..

Linker
07. svibanj 2024 20:59