Foto: Damir Krajac / CROPIX
NAJVEĆI MALONOGOMETNI TURNIR

FOTO: NIKAD VEĆI SPEKTAKL NA ŽDRIJEBU KUTIJE ŠIBICA Kuglice su izvlačili Tin Srbić, Jelena Veljača, Arijan Ademi, cibonaši, lokosice...

49. KUTIJA ŠIBICA Jučer je održan ždrijeb najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj uz nazočnost brojnih poznatih osoba
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 15. studeni 2019. 18:18

Danas su U Zagrebu izvučeni parovi 49. izdanja kultnog Malonogometnog turnira Kutija Šibica. Voditelj programa bio je poznati sportski komentator Marko Šapit, a izvlačenju su prisustvovala mnogobrojna poznata lica iz sportskog i malonogometnog miljea.

Turnir će se igrati od 23. studenog do 28. prosinca u ukupno pet zagrebačkih dvorana, a četvrtfinale, polufinale i finale igrat će se po tradiciji u maloj dvorani Doma sportova. Na turniru će ukupno nastupiti 254 ekipe, što je 50 sudionika više nego prošle godine i najviše u posljednjih deset godina.

Čak 110 prijavljenih sudionika je izvan područja grada Zagreba, 7 sa hrvatskih otoka, 8 iz Bosne i Hercegovine, 5 iz Slovenije i jedna momčad biz Austrije koja će nastupiti na veteranskom turniru. Sportske novosti imat će predstavnika u sve tri konkurencije. U seniorskom dijelu turnira u ždrijebu se našlo 164 momčadi, a prošle godine naslov pobjednika osvojila je zagrebačka momčad Quattro Leones. Ove godine će na parketima pet zagrebačkih dvorana prodefilirati gotovo 3.500 igrača, a dvorana u Trnskom ugostit će sudionike pod novim imenom legendarnog košarkaškog trenera Boška Pepsija Božića. Na veteranskom turniru u borbu za prestižni naslov pobjednika kkrenut će 47 momčadi, a prošlogodišnji pobjednik bili su Restorani Gladne oči. Pripadnice ljepšeg spola i ovoga puta će biti zastupljene na Kutiji, a u ženskom dijelu turnira nastupiti će 16 ekipa. Jedan od aktera izvlačenja bio je i kapetan Dinama Arijan Ademi koji prema očekivanjima nije mogao izbjeći pitanje o sjajnim nastupima Modrih u Ligi prvaka.

- Naravno da je i dalje prisutan žal što nismo pobijedili Šahtar, ali smatram da smo svima pokazali koliko smo kvalitetni i moćni. Vjerujem u prolaz dalje, iako je jasno da nas u Milanu protiv Atalante čeka težak posao. Iako smo ih u Maksimiru uvjerljivo porazili Talijani su puno bolja momčad nego što bi to sugerirala naša prva utakmica. Ipak uz veliku podršku naših navijača koja će po najavama biti mnogobrojna možemo osvariti rezultat koji će nam otvoriti vrata još jednog povijesnog uspjeha - istaknuo je Ademi.

Osim veznjaka Dinama u ceremoniji izvlačenja parova sudjelovali su: Tin Srbić, Ivan Kvesić, Anđelko Kvesić, Roko Prkačin, Filip Bundović, Shane Gibson, Kristina Prkačin, Sara Šenvald, Paula Posavec, Stela Posavec, Doris Pole, Iva Radoš, Jelena Veljača, Marko Lasić Nered, Renato Đošić Remman i Damir Hoyka.

Linker
26. travanj 2024 14:26