CROPIX
POSEBNA ATMOSFERA

FOTO: PROMOCIJA KNJIGE ZLATKA DALIĆA 'RUSIJA NAŠIH SNOVA' STIGLA I DO PULE Izborniku uručeno i veliko priznanje

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. svibanj 2019. 22:57

U kongresnom dvorani hotela Histria u Puli održana je u utorak navečer promocija knjige Zlatka Dalića „Rusija naših snova“. Na događanju koji se uklopio u atraktivan nogometni tjedan u Puli, sa vrhuncem finala kupa u srijedu na Aldo Drosina stadionu, između Dinama i Rijeke, okupilo se mnoštvo nogometnih djelatnika, domaćih političkih aktera i oko 150 posjetitelja.

Očekivalo se nešto više ljudi, ali to nije umanjilo posebnu atmosferu, pogotovo oko glavnog aktera, izbornika Zlatka Dalića. U HIstrii su bili Župan Istarski Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji su i prvi pozdravili sve goste i zaželjeli im dobrodošlicu.

Odali su veliko priznanje Daliću na ruskom srebru i zajedništvu kojeg je svojim radom u reprezentaciji potakao, te su mu pri tom uručili lijepo priznanje. Bila je to velika fotografija prepune Arene prilikom finala SP-a sa Francuzima…

O knjizi je pričao u ime izdavača glavni urednik SN Mario Zorko, a sa bine HIstrie nazočnicima su se obratili Marijan Kustić, Stanko Hautz, Damir Mišković, Elvis Scoria i Stanko Hautz. Svi su oni sa biranim riječima govorili o ruskom nastupu, emocijama koje je proizveo i odjeku kojeg je izazvao u svijetu. Najviše je, naravno, odobravanja bilo za Dalićeve riječi, a u kojima je prenio dio svojih osjećaja i impresija iz Rusije. Njih je, uz pomoć kolege Dražena Antolića u punom obimu prezentirao u knjizi, koja je bila i povod ovom okupljanju u Histrii.

Linker
26. travanj 2024 07:39