REUTERS/Alessandro Bianchi
POČIVAO U MIRU

FOTO, VIDEO: EMOTIVNI POSLJEDNJI ISPRAĆAJ DAVIDEA ASTORIJA Milan Badelj održao dirljivi govor koji je rasplakao mnoge

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2018. 11:49

U Firenci je održan posljednji ispraćaj tragično preminulog kapetana Fiorentine Davidea Astorija (31).

Na sprovod je očekivano stigla cijela Fiorentinima momčad, kao i neke od legenda talijanskog nogometa poput Francesca Tottija, Pippa Inzaghija, Gianluigija Buffona...

Dirljiv govor kojim se oprostio od Astorija u bazilici Svetog Križa održao je hrvatski reprezentativac Milan Badelj u ime cijele momčadi. Njegove riječi ganule su okupljeno mnoštvo. Nagađa se da se ispred bazilike okupilo oko 10.000 navijača.

"Dragi Davide, govorim u ime svojih suigrača i ljubičaste obitelji. Tvoje ime na hebrejskom znači 'voljen', i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovdje kako bi pokazali privrženost, vjerujem da je to stvarno tvoje ime.Ti si brat i sin kojeg bi svi poželjeli. Ti su onaj koji je i kad nije puno govorio dopro do nas govoreći srcem i držeći nas ujedinjenima. Imaš dar univerzalnog govora srca...ti nisi poput ostalih, ti si prava stvar, ona iskrena, čisti nogomet. Naše misli su s tvojim mamom i tatom, tvojom braćom, Francescom i princezom Victorijom (supruga i kćerkica). Bio si čovjek s velikim slovom č i mi ćemo tvojoj kćerkici to i reći. Ti si svjetlo svih nas", rekao je Badelj između ostaloga u dirljivom govoru i izazvao plač brojnih okupljenih.

Juventusova momčad predvođena Buffonom sinoć je u Londonu protiv Tottenhama izborila četvrtfinale Lige prvaka, a danas je stigla na tužan ispraćaj.

Talijanski mediji navode kako je Juventusovo izaslanstvo u kojem su osim Buffona bili Mattia De Sciglio, Claudio Marchisio, Miralem Pjanić, Daniele Rugani, generalni menadžer Giuseppe Marotta i trener Massimiliano Allegri dobili veliki pljesak nekih 7000 Fiorentininih navijača usprkos velikom rivalitetu.

Danas je taj rivalitet ostavljen po strani.

Podsjećamo, Astori je prošle nedjelje pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama uoči utakmice protiv Udinesea. Obdukcijom je utvrđeno da je umro od srčanog zastoja.

Linker
03. svibanj 2024 15:59