Mato Jajalo
 Tullio M. Puglia/Getty Images / Getty Images
RAZLOG - DUGOVI

HALO BING, KAKO BRAT? CIJENA? PRAVA SITNICA! BIVŠI TALIJANSKI PRVOLIGAŠ PRODAN ZA SAMO 10 EURA Klub u kojem su ponikli Dybala, Pastore, Cavani...

Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. prosinac 2018. 21:44

To se zove Crni petak! U petak 30. studenoga na Siciliji je prodan cijeli jedan nogometni klub, i to za - 10 eura! U kultnom stripu Alanu Fordu legendarni Sir Oliver jamačno bi ponudu počeo sa: “Halo Bing, kako brat? Cijena? Prava sitnica!”

Doista i jest sitnica, poglavito stoga što se ne radi o nekom malenom klupčiću iz polunapuštenog seoceta u sicilijanskoj zabiti. Za 10 je eura naime prodan - Palermo! Danas vodeći klub Serie B, pretendent na povratak u elitu u kojoj su i igrali. Dosadašnji predsjednik kluba Maurizio Zamparini prodao je klub jednoj londonskoj tvrtki za simboličan iznos od 10 eura.

PALERMO, ITALY - NOVEMBER 26:  Ilija Nestorovski of US Citta' di Palertmo visits the  club store on November 26, 2018 in Palermo, Italy.  (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)
Tullio M. Puglia/Getty Images / Getty Images
Nestorovski

Jasno, razlog su prodaje pod takvom cijenom višemilijunski dugovi i nemogućnost njihove otplate, a novi su vlasnici obećali novčanu injekciju od 23 milijuna eura.

Podsjetimo, Palermo je posljednjih godina bio prodao zvijezde kao što su Pastore (za 42 milijuna eura u PSG), Dybala (za 32 milijuna u Juventus), Amauri (za 22,8 milijuna u Juventus), Cavani (za 17 milijuna u Napoli) itd. Gdje je ta silna lova nestala? Pustimo institucije da rade svoj posao...

Linker
26. travanj 2024 11:11