Screenshot
POVRATAK U ZAGREB

KONAČNI OPROŠTAJ IKONE HRVATSKOG NOGOMETA Mihael Mikić objavio kraj karijere u 39. godini: 'Čekao sam još jedan klub, ali nije se ostvarilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2019. 17:15

Bivši nogometaš Dinama Mihael Mikić objavio je konačni kraj karijere, a svoju je odluku otkrio danas u programu Hrvatskog radija.

"Ovu zimu sam odlučio prekinuti karijeru. Čekao sam jedan klub, ali to se na kraju nije izrealiziralo i to je vjerojatno bio znak za kraj", rekao je 39-godišnji Mikić, koji je do ove zime igrao u japanskoj ligi.

Zadnji klub u podugačkoj i bogatoj karijeri bio mu je Shonan Bellmare, a igrao je još za zagrebački Dinamo, Kaiserslautern, Rijeku te Hiroshimu, s kojom je osvojio i povijesni prvi naslov prvaka Japana.

Nakon prekida karijere, Mika se vratio u Zagreb gdje će živjeti sa suprugom Ljupkom Gojić i tri kćerkice.

Screenshot

Stasao je u NK Bistri, sa 13 godina stigao u zaprešićki Inter, a tri godine kasnije doveo ga je Dinamo kao jednog od najboljih mladih strijelaca u državi. Na Maksimiru je u sljedeće dvije došao do statusa seniorskog prvotimca, zabio je i prvi povijesni gol za Dinamo u Ligi prvaka (u 3:1 pobjedi protiv Porta 1998. godine), ali nikada, ipak, nije zaigrao za Vatrene, iako je bio član mladih selekcija Hrvatska (U-19 i U-21). Vrlo brzo u Dinamu je prebačen na poziciju desnog beka, i na tom mjestu je u raznim klubovima igrao do kraja karijere, a odlikovale su ga, osim probojnosti i brzine, velika upornost i borbenost.

2004. godine je s Maksimira otišao u Kaiserslautern, gdje je proveo dvije sezone, a nakon kratkog boravka u Rijeci i povratka u Dinamo, 2009. godine je otišao u Japan i devet godina preveo u Hiroshimi, gdje je stekao status apsolutne klupske legende.

Screenshot

Navijači Hiroshime su mu krajem 2017. godine priredili spektakularan oproštaj, a posljednjih godinu i pola dana bio je u drugoligašu Shonan Bellmareu.

Linker
26. travanj 2024 18:07