Zagreb, 130917
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije Zdravka Mamica savjetnika uprave kluba GNK Dinamo.
Na fotografiji: Zdravko Mamic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

O SCEMU PO MALO

MAMIĆ PONOVNO BRILJIRAO NA PRESICI 'Ako netko mene otjera odavde, onda će se desiti za tri mjeseca da neće biti Dinama'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 13.09.2017. u 16:22

 • Zdravko Mamić ponovno je privukao pozornost hrvatske javnosti. Na presici koja je trajala gotovo sat i pol vremena govorio je o najaktualnijim temama.

  Progovorio je, dakako, o Dinamu, suđenju u Osijeku, atentatu...

  Zanimljiv je bio njegov osvrt na iskaz Luke Modrića za kojeg smatra da su mediji od njega napravili lažova, a da je samo govorio istinu.

  - A podvalili su mu čistu priču jer kad je govorio o sporazumu, oni su rekli da je govori o aneksu ugovora - rekao je Mamić.

  Kazao je da su odvjetnici i on čitali jedan zapisnik o svjedočenju Luke Modrića za koji su vidjeli da je sve suprotno od onog što je Luka rekao. Žalili su se i sud je priznao da se zapisnik ne poklapa i ispravili su to. Rekao je da je bilo nepravilnosti i u zapisniku o svjedočenju Dejana Lovrena.

  Rekao je da nema igrača u svlačionici koji ne želi pobjeći iz Dinama i prelijepog Zagreba, ali bez obzira na velike plaće žele pobjeći jer je shizofrena situacija. "Jer im viču da su izdajnici, ne slave njihove golove i trofeje", kazao je o atmosferi u nogometnom klubu.

  O financijskoj situaciji u Dinamu.

   

  - Dinamo, jamčim vam životom mojih kćeri, danas nije dužan niti jednu lipu. Ali će u ljeto Dinamo biti dužan 30 milijuna eura! Jer je naša poslovna godina 30 milijuna eura. Pa vi pišete o tome, znate da je tako. Vrlo je jasno da će Dinamo biti 30 milijuna eura u kreditu pod uvjetom da ne prodamo u zimi, ili prije igranja u Europi. Ali nema tog novca nego da likvidnost financirate iz budućih prihoda. Ako netko mene otjera odavde, onda će se desiti za tri mjeseca da neće biti Dinama.