'MORAMO BITI OZBILJNI'

NEMA PANIKE! DINAMOV PREDSJEDNIK SMIRUJE SITUACIJU 'Modri neće završiti kao Croatia, a igračima nećemo kresati ugovore. Bilo je i težih situacija...'

MIRKO BARIŠIĆ Predsjednik kluba u kojem je više od 50 godina, a koji trenutačno slijedom Ladićeve blokade ne živi idlične dane
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. rujan 2017. 13:54

Press-konferencija Zdravka Mamića otvorila je neka nova pitanja, neke nove dvojbe. Pogotovo kad je u pitanju Dinamo, financijsko-sportska sadašnjost i budućnost kluba. Mamić je kazao da Dinamo sad nije u dugu, bez obzira na Dražena Ladića, ali da će iduće godine biti u dugu od 30 milijuna eura.

Što je, baš kao i izjava da je on bio za ostanak Fernandesa, ali da je uprava odlučila da ga treba prodati, izazvalo puno upitnika. Što to sve znači za Dinamo, kako će maksimirski klub izgledati u budućnosti?

Predsjednik Mirko Barišić čovjek je koji je u Maksimiru prošao puno toga, tu je više od 50 godina, njegova su iskustva u ovim trenucima nemjerljiva.

- Rekao sam nedavno da se u Dinamo sad i puca, da dosad to nije bilo slučaj. Iako, kad sagledam sve, bilo je u povijesti i težih situacija od ove u kojoj smo sad. Dinamo je uvijek preživio, siguran sam da će i sad preživjeti - kazao je Barišić, mirnim glasom objašnjavajući situaciju u kojoj se Dinamo našao zbog Ladićeve blokade računa.

Zagreb, 040711. 
Opcinski Kazneni sud u Zagrebu. 
Bivsi nogometas Drazen Kadic na sudu zbog saobracajne nesrece u Klaicevoj ulici na krizanju s Kacicevom.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

- Ma, nije to problem niti će to utjecati na Dinamovu budućnost. Ne znam, možda je to sad već i riješeno, ako nije, bit će.

Zovu navijači, pitaju hoće li Dinamo završiti kao onomad Croatia. Nakon godina dominacije, slijedi li pad na niže razine?

- Dinamo je bio prvak 11 godina zaredom, sad prvu godinu nismo uspjeli i ne treba to gledati dramatično. Nema panike, ali moramo biti ozbiljni. Logično je da u godini kad nema Europe ne treba biti rastrošan, mi se po tome ravnamo i vjerujem da će sve biti u redu. Uopće nemam u glavi drugačiji rasplet.

Ali spominju se neki krediti, zar će Dinamo doista nakon godina velikih prihoda morati dizati kredite da preživi?

- Krediti su normalna stvar. Možda nekome zvuči drugačije, ali to je normalno, pogotovo ako se radi o likvidnosti. Recimo, ako imate sigurna sredstva do primjerice 1. prosinca, ali ih još niste dobili, svaka će vam banka dati kredit. I mi nemamo problem s time, kredit je najmanji problem. Pa mi smo i dosad imali kredite, vraćali smo ih normalno, bez ikakvih poteškoća. Općenito, vjerujem da će Dinamo financijski sve izdržati. Ali, ponavljam, velik nam je cilj da budemo prvaci.

Zagreb, 130917
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije Zdravka Mamica savjetnika uprave kluba GNK Dinamo.
Na fotografiji:   Zdravko Mamic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zdravko Mamić spomenuo je na presici da se on zalagao za Fernandesov ostanak, ali da Uprava nije bila za to i da je on prodan. Međutim, neki ne vjeruju da Zdravko Mamić više nema apsolutnu vlast u Maksimiru.

- Istina je sve. Zdravko je bio za Fernandesov ostanak, njegova je teza bila da Dinamu Junior treba, da je on igrač koji će nam donijeti vrijednost. Ali Zdravko nije jedini koji odlučuje, postoji Uprava koja donosi odluke, iako neki misle drugačije. Prevagnula je misao da Fernandesa treba prodati. Zdravko je bitan, njegovo se mišljenje sluša, naravno, međutim mi svi zajedno donosimo odluke, kao i dosad.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 02:23