marca.com
NOVI CENTARFOR ATLETICA

MANDŽUKIĆ POTPISAO: 'Simeone je sjajan, savršeno mi odgovara njegov stil igre!'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 10. srpanj 2014. 12:24

Mario Mandžukić je danas u Madridu uspješno prošao liječnički pregled, pa potom potpisao ugovor s prvakom Španjolske Atletico Madridom do 2019. godine!

- Sretan sam što sam stigao u Madrid i što je sve prošlo u najboljem redu. Dobro poznajem Atletico, znam da imaju odlične igrače i vrhunskog trenera. Mislim da uvelike mogu pomoći momčadi. Gledao sam puno njihovih utakmica prošle sezone, savršeno mi odgovara taj stil igre - kazao je Mandžukić nakon liječničkog pregleda.

Atletico je prodao Diega Costu Chelseaju i morao je pronaći novu “devetku”. Mandžukić se čini kao savršen izbor, Rojiblancosi su doveli dokazanog strijelca. U 54 bundesligaške utakmice, otkako je 2012. došao iz Wolfsburga, Mandžukić je za Bayern zabio 33 pogotka.

- Uvijek se ponašao korektno i primjereno, o njemu mogu reći samo pozitivne stvari. Ja, klub i Pep Guardiola želimo mu sve najbolje u karijeri - dodao je Sammer.

Na 28-godišnjaku, rođenom u Slavonskom Brodu, Bayern je lijepo zaradio. Prije dvije godine za njega je Vukovima isplatio 13 milijuna eura, a sada ga je prodao za 22 milijuna eura. Možda su Bavarci mogli zaraditi i više, no Mandžukiću je cijena pala nakon što je javnost saznala da ni klub ni on ne žele daljnju suradnju.

Sve je dogovoreno i sada se još samo čeka službeni potpis. Mandžukić se odmarao na Braču i Atletico ga vjerojatno nije htio požurivati. Diega Costu prodali su za 38 milijuna eura, tako da i na Vicente Calderonu trljaju ruke nakon obavljenog posla.

Trener Atletica Diego Simeone pripreme za novu sezonu počeo je u ponedjeljak. Pripremaju se Rojiblancosi u svom trening centru Majadahonda, obavili su liječničke preglede i danas odlaze u bazu u mjesto Los Angeles de San Rafael. Prvu pripremnu utakmicu, tko zna, možda i debitantsku Mandžukićevu, Atletico će odigrati 23. srpnja protiv Numancije. Dva dana kasnije Madriđani odlaze preko Atlantika gdje ih očekuju dvoboji sa San Jose Earthquakesima i meksičkom Americom. Potom se vraćaju kući, u Europi će se pripremati i u Njemačkoj...

Što o transferu misle navijači Atletica? Marca je na svojoj internetskoj stranici postavila anketu s pitanjem “može li Mandžukić dostići učinak Diega Coste u Atletico Madridu?”. Do jučer navečer prikupljeno je nešto manje od 6.000 glasova. Mandžukiću vjeruju, 52,9% glasova uopće nije malo s obzirom na sve što je Diego Costa napravio s aktualnim prvakom Španjolske.

Prvi Hrvat na calderonu

U španjolskoj Primeri je u povijesti igralo više od 30 hrvatskih igrača, ali Mario Mandžukić bit će prvi Hrvat koji je ikad zaigrao za Atletico Madrid. Zanimljivo je da je zato u klubu s Vicente Calderona dosad igralo već deset igrača iz Srbije. Osim Mandžukića, ovog ljeta su zasad angažirali Guilhermea Siqueiru iz Granade te Angela Correu iz argentinskog San Lorenza.

Linker
25. travanj 2024 20:42