Nogometni klub Trešnjevka Zagreb, igralište Graba
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
OD DANA SLAVE DO PROPASTI

MOŽE LI NIŽE? U ZAGREBU NAKON 46 GODINA ODIGRAN NAJTUŽNIJI HRVATSKI DERBI Potop bivšeg prvaka u kvartovskom okršaju kakav se ne pamti od 1973. godine!

Posebna utakmica odigrana je u srijedu poslijepodne u popularnoj trešnjevačkoj Grabi. Na legendarnom igralištu na kojem se davno igrali Dinamo, Hajduk, Crvena Zvezda..., odigran je susjedski derbi Trešnjevke i Zagreba i to nakon punih 46 godina, a slavio je domaćin sa čak 4:0.
Piše: Dubravko TopićObjavljeno: 12. rujan 2019. 00:38

TREŠNJEVKA - ZAGREB 4:0 (1:0 - Krivec (23), 2:0 - Rebić (39), 3:0 - Krivec (50), 4:0 - Rebić (67)

ZAGREB Igralište Graba. Gledatelja 100. Sudac: Maja Brozović (Kutina) 7. Pomoćnici: Malekinušić (Kutina) i Vuković (Gornja Gračenica).

TREŠNJEVKA: Budimir 7, Matošević 7, Vedriš 7,5 (od 73. Dragašević 7), Tičak 7,5, Pei 7, Kovačević 7 (od 67. Gudelj 7), Rebić 8 (od 73. Murić 7), Horvat 7, Krivec 8, M. Šarić (od 46. Imširović 7), Li Cida 7,5 (od 83. Debeljak -). TRENER: Renato Jurčec 7,5

ZAGREB: Gašparić 5, Strunje 5, Barić 5, K. Regović 5, Kižlin 5, A. Regović 5, J. Šarić 5, Pejić 5 (od 69. Jelovečki 5), F. Medić 5, Banjac 5 (od 46. Jelovečki 5), L. Medić 5. TRENER: Dražen Madunović 5

IGRAČ UTAKMICE: Filip Rebić

Trešnjevka je tim trijumfom i službeno postala No. 1 u jednom od najpoznatijih zagrebačkih kvartova. Ono što je zaista posebno i izaziva sjetu, je da se posljednji susret susjeda zbio davne 1973. u sklopu tadašnje 2. jugoslavenske lige, također u Grabi, a to je ona legendarna sezona kada je Zagreb izborio kvalifikacije za 1. ligu i kada je u susretu s Osijekom postavio rekord u posjećenosti maksimirskog stadiona na koji se natiskalo više od 64.000 gledatelja.

Žalosti jedino što je Zagreb sada u silaznoj putanji i što se rasprodaja ugleda nekad slavnog kluba nastavlja, a jedino što je upitno je gdje je kraj?

S druge strane Trešnjevka nakon pada i dolaska mladih i ambicioznih ljudi raste na svim poljima, što je potvrdila i ova utakmica u kojoj je Trešnjevka zasluženo pobjedila jer je bila bolja u svim segmentima igre.

Rezultiralo je to sa četiri pogotka koja su ravnomjerno podijelili Rebić i Krivec, podijelivši i svaki pogodak po poluvremenu. Istina, prvi zicer imao je gost, ali domaći vratar Budimir bio je raspoložen i otklonio je opasnost. Potom je sve u znaku domaćih koji dolaze u vodstvo kada je Vedriš ubacio s desne strane, Rebić je pogodio gredu, a odbijenu loptu u mrežu posprema Krivec.

Na 2:0 povisio je Rebić, koji je i započeo akciju dugom loptom za Korejca Lija, koji probija bok i ubacuje za Rebića, koji pak volejčinom šalje loptu pod gredu. Bio je to ujedno i potez utakmice.

U drugom poluvremenu dobru igru Trešnjevka je nadopunila s još dva pogotka. Krivec glavom postavlja 3:0, da bi točku na "i" stavio Filip Rebić nakon kontre i solo prodora. Rapsodija Trešnjevke i jad Zagreba.

Linker
26. travanj 2024 03:11