Luka Modrić i Toni Kroos već su niz godina ključni ljudi Realove vezne linije
 REUTERS
UZBUNA NAKON KATASTROFE

NAKON DEBAKLA U AMERICI REAL ODLUČIO DOVESTI JOŠ JEDNU VELIKU ZVIJEZDU 'Njegov talent je nevjerojatan, a Modrić i Kroos više nemaju 20 godina...'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 30. srpanj 2019. 01:16

Neuvjerljiv početak sezone Real Madrida, koji je kulminirao šokantnim porazom 3-7 od Atlético Madrida, razočarao je navijače, koji čitavu 'staru gardu' smatraju odgovornom za taj debakl. Nacho, Marcelo, Kroos, Lucas Vázquez, Isco, Karim Benzema i Luka Modrić označeni su kao igrače koje treba prodati, ako je vjerovati internetskoj anketi novina Marce. Na pitanje „biste li ga prodali“, 53 posto čitatelja izjavilo je da bi prodalo Modrića, a njih 47 posto da ne bi, pokazuje anketa u kojoj je prikupljeno 194.887 glasova. Spasili su se jedino kapetan Sergio Ramos, branič Varane, desni bek Carvajal te Casemiro koji nije niti igrao jer je bio na godišnjem odmoru.

Istovremeno, španjolski trećeligaš Manchego Ciudad Real besplatno je doveo Mathiasa Pogbu (28), starijeg brata Paula Pogbe, iz francuskog Toursa. „Doveli smo ga jer nam je trebao napadač koji bi zabijao puno golova kako bi smo ušli u doigravanje za drugu ligu“, rekao je Pascual Pérez, predsjednik Manchego Ciudad Reala. „Osim toga, Mathiasov dolazak mogao bi približiti Paula Real Madridu“, dodao je.

Mathias Pogba je po slijetanju na madridski aerodrom izjavio: „To su glasine. Ovdje sam zato što sam ja ovdje, a ne zato što bi mogao doći moj brat. Ja uvijek želim najbolje za svog brata. Misli li da je Real Madrid najbolja ekipa za njega, doći će“.

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 12: Paul Pogba of Manchester United looks dejected following his side's defeat during the Premier League match between Manchester United and Cardiff City at Old Trafford on May 12, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan/Getty Images
Pogled prema Madridu? Paul Pogba

Real Madrid je završio prvi dio priprema tijekom kojih je igrao u tradicionalnoj formaciji 4-3-3, na trenutke ju promijenivši u 4-4-2, a u veznom redu su nastupili Modrić, Kroos, Isco i Vázquez. Modrić je igrao bolje od Kroosa, ocjena je španjolskih novinara. Igrači i Zidane proteklih nekoliko dana su proveli u Madridu, a u utorak i srijedu ih u Münchenu očekuje pripremni turnir Audi Cup, na kojem će u utorak igrati u polufinalu protiv Tottenhama, a onda protiv Bayerna ili Fenerbahčea. Poslije toga će 7. kolovoza gostovati kod Red Bull Salzburga.

Ne podigne li se momčad u tom drugom dijelu priprema kriza bi mogla zahvatiti klub. Uprava bi stoga ovih dana mogla ponovo iskoračiti na tržište i tako pokušati primiriti situaciju.

„U ovom trenutku ne znam što je najbolje za Real Madrid. Postoje osobe koje moraju donijeti tu odluku i to će napraviti dobro“, rekao je bivši trener Santiago Solari kojeg je uprava smijenila u ožujku nakon 32 utakmice, pa vratila na klupu Zidanea.

„Pogba? Zbog svog talenta je nevjerojatan. Dođe li on, bit će velika konkurencija na sredini terena, a jedno od velikih imena morat će čekati da uđe u igru. Točno je da Kroos i Modrić nemaju 20 godina, pa je normalno da klub razmišlja o dovođenju igrača kako bi pojačao sredinu“, dodao je u izjavi za portal ESPN.

Real Madrid je s Modrićem, Kroosom i Casemirom na sredini terena osvojio triput zaredom Ligu prvaka od 2016. do 2018., no prošle sezone je momčad neočekivano ispala u osmini finala, a onda je u prvenstvu zaostala rekordnih 19 bodova za prvakom Barcelonom. Oko 60 posto čitatelja Marce smatra je Real Madridu potreban Pogba, no samo njih 8 posto vjeruje da bi njegovim dolaskom klupski problemi nestali. Čak 92 posto čitatelja uvjereno je da Pogba ne može zaustaviti pad u kojem se momčad nalazi još od listopada prošle godine.

Real Madrid je ljetos već ostao bez trojice veznih igrača. Prodao je Matea Kovačića u Chelsea, Marcosa Llorentea u Atlético, a Danija Ceballosa je posudio Arsenalu. Upitan prije jedanaest dana je li mu prioritet dovođenje sunarodnjaka Pogbe, Zidane je na konferenciji za medije izjavio: „Činim se poput glupana jer uvijek odgovaram isto. Najvažnije je da zajedno s klubom znamo što nam treba“.

U veznom redu zasad ima Modrića, Kroosa, Casemira, Isca i mladog Federica Valverdea (21) te Vázqueza koji je prijašnjih godina igrao ofenzivno na desnom krilu. Zidane odbija povratak Jamesa Rodrígueza koji na godišnjem odmoru osluškuje interes Napolija i Atlética. Koljeno je pak ozlijedio ofenzivni Marco Asensio pa ga mjesecima neće biti u momčadi.

Real Madrid za dovođenje Pogbe ima rok od devet dana budući da se 8. kolovoza zatvara tržište za ulazne transfere u Engleskoj. Nakon toga Manchester United više neće moći dovoditi igrače, ali će ih moći prodavati. Tržište u Španjolskoj se zatvara 2. rujna.

Linker
24. travanj 2024 20:42