Alex Caparros/Getty Images
BURAN POČETAK SEZONE

ŽESTOKE KRITIKE NISU ZAOBIŠLE NI MODRIĆA Pogledajte kako su španjolski mediji ocijenili njegovu igru; 'DOMINANTAN!' Velike pohvale Rakitiću

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2019. 17:35

Luka Modrić startao je u udarnoj postavi u sve tri pripremne utakmice Real Madrida, a novinari ugledne Marce su nakon njih ocijenili kako je bio 'spor'.

- Treba proći dobre pripreme nakon što ih lani nije prošao (zbog kasnog povratka sa Svjetskog prvenstva). Bilo je to malo od igrača koji bi trebao biti svjetionik ekipe. Nestao je tijekom gotovo sve tri utakmice, navela je Marca u subotu. Konkurentski list AS piše: - Modrić je jedan od rijetkih koji se mogao spasiti tijekom ovih priprema, no na stadionu Metlife (protiv Atlética) 'srušio se krov' na njega, kao i na ostale igrače Real Madrida.

A nakon što je Ivan Rakitić izjavio kako Barcelona trenutačno ima važnijih stvari od bavljenja njegovim zahtjevom za produženjem ugovora i nakon što su španjolski mediji izvijestili kako ga je uprava spremna prodati stigne li dobra ponuda, Rakitićev zastupnik Arturo Canales odbio je komentirati situaciju s hrvatskim reprezentativcem. Barcelona također nije htjela odgovoriti namjerava li mu produžiti ugovor koji istječe 2021., te je li točno da ga je spremna prodati.

U prvoj pripremnoj utakmici protiv Chelseaja (1-2) počeo je na klupi, a u subotu je protiv Vissel Kobea (2-0) startao u početnoj postavi: - Bila je to intenzivna utakmica Hrvata. U 20. minuti je nad njim napravljen težak prekršaj zbog kojeg mu je ukazana pomoć. U 35. minuti je njegov udarac okrznuo okvir gola, ali se lopta odbila u korner. U 45. minuti je opet okušao udarac iz daljine no vratar je zaustavio taj pokušaj, izvijestio je Mundo Deportivo.

Marca je napisala: - Bio je siguran na sredini terena. S mirnoćom je dominirao u svojoj zoni, a zahvaljujući pogotku protiv Chelseaja iz daljine, bio je jedini koji se s udaljenosti odlučivao na udarce. Stvorio je dvije prilike s dva udarca s distance.

Linker
26. travanj 2024 20:22