Alexander Hassenstein/Getty Images for AUDI
PODRŠKA HRVATSKOM STRATEGU

'ON BI MOGAO OBILJEŽITI NOVU ERU BAYERNA. TO ŠTO JE NAPRAVIO S RIBERYJEM I ROBBENOM JE DJELO MAJSTORA!' Legendarni trener silno nahvalio Niku Kovača

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 06. kolovoz 2019. 00:58

Niko Kovač nije uhvatio dobar zalet uoči starta nove sezone. Njegov Bayern poražen je na penale na “domaćem” Audi Kupu od Tottenhama, a zatim su Bavarce u Superkupu sredili rivali iz dortmundske Borussije. Hrvatski trener opet se mora nositi s kritikama, posebno na račun igre momčadi koja nije ostavila upečatljiv dojam.

Aktualni prvaci su protiv Borussije imali osjetan posjed, stvorili su i nekoliko izglednih prilika, no bez konkretnog učinka. Napadačka sekcija, predvođena Robertom Lewandowskim, nije imala svoj dan, stoga je momčad Luciena Favrea zasluženo slavila 2-0 golovima Sancha i Alcácera.

DORTMUND, GERMANY - AUGUST 03: Niko Kovac, Head Coach of Bayern Muenchen gives his team instructions during the DFL Supercup 2019 match between Borussia Dortmund and FC Bayern München at Signal Iduna Park on August 03, 2019 in Dortmund, Germany. (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)
Franklin/Bongarts/Getty Images

Thiagovi kiksevi

- Bila je to teška utakmica i Bayern je imao velik posjed lopte, 65 posto, što je ipak malo previše. Željeli smo pobijediti, i to nam je bilo posebno važno jer smo igrali kod kuće, a zato smo se morali dobro braniti, s dovoljno strpljenja. Stajali smo vrlo kompaktno, to je bilo nužno protiv ovakvog suparnika, inače bi bilo jako teško protiv Bayerna. Tu smo odradili dobar posao i sve ostalo se posložilo - istaknuo je Favre nakon utakmice, dok je Kovač poručio kako pamti i lošije predstave svoje momčadi.

- Naravno da ne možemo biti zadovoljni rezultatom i činjenicom što smo izgubili, ali moje je mišljenje da uopće nismo loše igrali. Nije to bila sjajna predstava, ali nije bila ni nešto posebno loša. Dominirali smo većinu utakmice, a Dortmund je iskoristio naše dvije pogreške i tako zabio golove. Mi svoje prilike nismo iskoristili i zato je stigao poraz - objasnio je nakon poraza hrvatski stručnjak koji zasigurno ne može biti zadovoljan igrom svog veznjaka Thiaga Alcantare koji se istaknuo pogreškama kod golova.

Ipak, Kovaču zasigurno nedostaje brzine i probojnosti na krilnim pozicijama i još čeka na svog ovoljetnog “kapitalca” (čitaj: Leroya Sanea). Podsjetimo, Robben i Ribery više ne stanuju na bavarskoj adresi. Ipak, Kovač se ne zamara toliko ovim porazom.

- Tek smo u četvrtom tjednu priprema, bila je to prva utakmica u kojoj su mnogi igrači odigrali punih 90 minuta, ne može se očekivati više u ovakvoj situaciji. Sljedeći put moramo iskoristiti svoje šanse i manje gubiti loptu na sredini terena jer tako igra ide naruku Borussiji - priznao je Kovač.

U obranu hrvatskog trenera, koji je na meti kritika otkako je zasjeo na mjesto glavnog trenera, stao je Ottmar Hitzfeld. Bivši trener münchenskog kluba ističe da bi hrvatski strateg mogao imati dug vijek trajanja u Bayernu.

Filozofija

- Kovač može obilježiti novu eru Bayerna. Zanimljiv je, ima svoju filozofiju. Način na koji je prošle sezone riješio pitanje s Riberyjem i Robbenom je njegov majstorski rad, to je majstorsko djelo. On iz iskustva zna kako je trenirati velike igrače koji su na kraju karijere - poručio je Hitzfeld, dodavši kako Bayern treba hitno dovesti kvalitetu u svoju svlačionicu.

Ottmar Hitzfeld
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
Ottmar Hitzfeld

- Dobre igrače treba dobro platiti, jednostavno je. A Borussia je poslala ozbiljnu poruku, imaju ozbiljne ambicije da napadnu naslov ove sezone - dodao je legendarni trener.

Linker
26. travanj 2024 08:15