Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
JASNA PORUKA

ŽESTOKA KRITIKA NAJVEĆE KOVAČEVE ZVIJEZDE, NJEGOV VAPAJ GLASNO JE ODJEKNUO 'Trebaju nam tri igrača, a čak i dolazak Sanea neće biti dovoljan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 12:15

Najplaćeniji nogometaš Bayerna Robert Lewandowski uputio je dosad najžešću kritiku na račun klupske vrhuške vezano uz ovoljetni prijelazni rok.

Lewandowski tvrdi da su Bayernu neophodna pojačanja kako bi se u novoj sezoni borio za trofeje, te smatra da klub nije bio dovoljno aktivan u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka.

"Mislim da su nam potrebna tri igrača. Izgubili smo trojicu igrača u napadu odlascima Francka Riberyja, Arjena Robbena i Jamesa Rodrigueza i zasad nismo doveli adekvatnu zamjenu na toj poziciji. Potreban nam je još jedan krilni napadač čak i ako Sane dođe. On sam neće biti dovoljan. Treba nam igrač s brojem 6 ili centralni napadač", rekao je Lewandowski.

"Ako želite odigrati cijelu sezonu sa 13 ili 14 iskusnih profesionalaca, to je jako teško. Imamo 50, 60 utakmica tijekom cijele sezone, a ona ne traje tri, četiri, pet ili šest mjeseci", dodao je poljski napadač.

MUNICH, GERMANY - JULY 30: Robert Lewandowski of FC Bayern Muenchen seen during the Audi cup 2019 semi final match between FC Bayern Muenchen and Fenerbahce at Allianz Arena on July 30, 2019 in Munich, Germany. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Iako je Bayern doveo kvalitetna pojačanja u obrani u vidu Benjamina Pavarda i Lucasa Hernandeza, Robben, Ribery, James, Mats Hummels i Rafinha su svi redom napustili München. U međuvremenu je doveden i napadač Fiete Arp iz HSV-a, ali ostaje nejasno hoće li ostati u klubu ili će biti poslan na posudbu.

Krilni napadač Manchester Cityja Leroy Sane jedna je od glavnih želja Bayernovog trenera Nike Kovača, ali posao se zasad nije realizirao, a zanimljiva je i situacija vezana uz ozljedu njemačkog reprezentativca. Naime, ozlijedio je desno koljeno u utakmici Community Shielda protiv Liverpoola i otad nije poznata dijagnoza ozljede. Nagađa se da je Saneova ozljeda teže prirode i da bi zbog nje mogao propustiti početak sezone. Iako prijelazni rok na Otoku završava sutra u 18 sati, to znači samo da engleski klubovi više ne mogu kupovati, ali mogu prodavati igrače. Bayern može dovesti Sane sve do 2. rujna, a City navodno želi iskamčiti vrtoglavu odštetu koja bi s bonusima mogla doseći čak 150 milijuna eura. Ostaje za vidjeti je li Bayern spreman toliko platiti...

Linker
07. svibanj 2024 02:35