Foto: D Olivari
U PROBRANOM DRUŠTVU

'POTPISAO JE ZA DINAMO, A TRAŽILI SU GA JUVENTUS, MILAN I PSG!' VELIKO PRIZNANJE HRVATSKOM PRVAKU 'On je najbolji izdanak hrvatskih akademija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. travanj 2020. 22:08

Međunarodni specijalizirani nogometni portal Goal.com objavio je u utorak svoju redovnu godišnju listu 50 najboljih mladih nogometaša. Radi se o tinejdžerima, specificirano je da su to mladi igrači rođeni nakon 1. siječnja 2001. godine.

I u ovogodišnjem izboru renomiranih novinara spomenutog medija našao se jedan hrvatski nogometaš. Na 30. mjestu izbora najperspektivnijih nogometaša svijeta je Dinamov ofanzivac Antonio Marin.

Evo kako je vještine novog modrog dragulja opisao Goal.com:

- Antonio Marin potpisao je svoj profesionalni ugovor sa zagrebačkim Dinamom u rujnu 2017. godine. Učinio je to, iako su ga već tada tražili velikani poput Milana, Juventusa i PSG-a. Radi se o nogometašu koji je ponajbolji izdanak svih hrvatskih akademija dugo godina unatrag - pišu Englezi.

Zagreb, 111219.
Nogometna utakmica 6. kola Lige prvaka mladih, Dinamo juniori protiv Manchester City na stadionu Hitrec-Kacian.
Na fotografiji: Antonio Marin.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX CROPIX

I u nastavku opservacije birali su riječi:

- Ovaj se 19-godišnji mladi hrvatski reprezentativac popeo za 13 mjesta u odnosu na prošlogodišnju listu. To se dogodilo jer je pokazao svoju raznovrsnost, vještine po pitanju driblinga i prekrasne asistencije igrajući za prvu momčad Dinama.

Inače, na vrhu ovogodišnje ljestvice Goal.coma je Realov Rodrygo ispred Barceloninog Ansu Fatija, dok treće mjesto zauzima Mason Greenwood, član Manchester Uniteda.

Linker
26. travanj 2024 08:12