Screenshot: HNK Hajduk
POČIVAO U MIRU

PREMINUO BIVŠI TRENER HAJDUKA 'Bijeli' se oprostili od stručnjaka koji je priznavao samo red, rad i disciplinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2019. 14:18

Ivan Vucov, bivši trener Hajduka, preminuo je jutros u Bugarskoj u 80. godini života.

Bugarski stručnjak vodio je splitski Hajduk sezone 1987/88, preciznije od drugog kola, pa sve do četiri kola prije kraja kada ga je naslijedio Luka Peruzović.

Bugarski stručnjak rodom iz Gabrova bio je trener koji je priznavao samo rad i kojem je svaki igrač morao itekako zaslužiti mjesto u momčadi. Nitko nije bio pretplaćen na mjesto u udarnoj postavi.

Kao igrač igrao je na poziciji braniča, a u trenerskoj karijeri vodio je osim Hajduka Levski, Spartak iz Varne, bugarsku reprezentaciju u dva navrata, Spartak Pleven, sofijsku Slaviju, Aris i Lokomotiv Plovdiv.

"U svom oproštajnom intervjuu za medije, istakao je da je jedan od osnovnih uzroka slabijim igrama i dostignućima bio kratak spoj na relaciji trener - igrači. Problem koji je nastao i gotovo neprekidno tinjao, po mišljenju Vucova, zbog nametnutog visokog nivoa reda, rada, discipline, odgovornosti… eskalirao je četiri kola prije kraja, kada se ovaj zahvalio. Drugim riječima, sve vrijednosti i mogućnosti igrača i cjelokupnog klupskog pogona u sezoni 1987./88. nisu došle do izražaja, a još manje su u punoj mjeri iskorištene. Sve zauzete pozicije na kraju desetomjesečnog maratona nisu bile adekvatne kvaliteti i vrijednostima glavnih nositelja imena i ugleda Hajduka.

Sve u svemu, Ivan Vucov ostao je zabilježen u Hajdukovoj povijesti kao trener koji u nogometu priznaje samo red, rad i disciplinu", stoji na službenoj web-stranici Bijelih.

Linker
27. travanj 2024 00:56