Jakirović
 sn arhiva
VELIKI TALENT

PRVO SERGEJ, PA TEK ONDA SERHIJ Uoči utakmice s Goricom, Jakirovićev sin preselio - u maksimirske redove! Već je odavno na meti Dinama

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 12:43

Nema o Ferencvarosu, samo o Gorici. To je mantra koju ponavljaju u Maksimiru, ali nije to izolirani slučaj. Usvojili su u Dinamu pravilo da se govori samo o sljedećoj utakmici. Ipak, nekako nam se čini da je Bjelica uoči Gorice oprezniji nego obično, da u momčadi Sergeja Jakirovića vidi ozbiljnog suparnika i ne samo “sparing-partnera” za dvoboj s Ferencvarosem. Cijeni Bjelica Jakirovića, Jakirović Bjelicu, a i Goričani su rijetki iz vrha HNL-a koji Dinamu lani nisu uspjeli nauditi, bodovno. Treba biti na oprezu, nekakav kiks sigurno ne bi Modrima dobro legao prije izazova s mađarskim prvakom.

- Nemam što pričati o Ferencvarosu, ne znam ništa o Mađarima, u mojem je fokusu samo Gorica - poručio je i jučer Bjelica dodavši usput da neka se Serhij Rebrov, trener Ferencvarosa, ne ljuti ako on ne zna previše o njegovoj momčadi. Nije to podcjenjivanje već samo fokusiranje na Goričane. Sergej (Jakirović) pa tek onda Serhij (Rebrov). Takav je Bjeličin plan.

Osvojio je i trofej

A dok smo u utorak išli prema stadionu na utakmicu sa Saburtalom, mimoišli smo se sa - Sergejom Jakirovićem.

- Špijunaža, ha, ništa se ne prepušta slučaju? Ne samo da je Dinamo ustupio mjesto na praznom stadionu skautu Ferencvarosa nego je izišao ususret i Gorici? - pitali smo Jakirovića.

- Ne, doveo sam sina, sad je prešao u Dinamo, pa je imao zadnji dogovor prije početka priprema.

I, eto vam priče o nepredvidljivim nogometnim putovima, sin trenera Gorice došao u Dinamo tri dana prije utakmice - Dinama i Gorice.

sn arhiva
Jakirović

Ali, nema tu crnila, afere, prije je to nogometna romantika, “mali Jakir” već je odavno na meti maksimirskih stručnjaka.

- Leon je 2008. godište, ljevonog je, igra prednjeg veznog ili napadača. U Sesvetama je igrao za stariju generaciju, 2007. godište i zabio 33 gola. Dinamo ga je htio i ranije, nije to nova stvar, ali nije bilo vrijeme za taj iskorak, sad sam procijenio da jest. Od 15. lipnja je u Dinamu, a u petak će imati i prvi trening s Dinamom, kod trenera Tomislava Mikulića u mlađim pionirima II - rekao nam je Jakirović.

Igrao je mladac već za Dinamo, na nekim turnirima kao gost, osvojio i trofej pobijedivši Liverpool u finalu Salzburga, iskazao se. I tada su ga već htjeli u Maksimiru, ali, kao što je rekao Goričin strateg, nije još bilo vrijeme za dolazak iz Sesveta u Dinamo.

Mlađi sin je vratar

Mogla bi ova priča u petak dobiti i nastavak. Ako će, primjerice, Leon Jakirović biti među sakupljačima lopti kraj terena na utakmici Dinama i Gorice. Ovisi koji će trener biti “dežuran”, čija će momčad dobiti taj zadatak.

- Zna se u obitelji da uvijek navijaju svi za mene, pa će tako biti i u petak - vjeruje Jakirović, koji ima još jednog sina nogometaša.

Matija je mlađi, rođen 2010., golman. Nije čudno, Sergejov je otac bio vratar, a i sam Sergej ušao je u povijest kao igrač koji je obranio tri penala u dresu Lučkog protiv Ponikava u Kupu. Jabuka i stablo, tako je to. Matiju, navodno, zovu Ter Stegen, ne zato što je loš! Ali po tatinu mišljenju još premlad za Dinamo, ima vremena.

Uvijek je lijepo zapisati kad sinovi idu stazama nogometnih očeva iako, iz rakursa autora, djeluje malo deprimirajuće. Pišete o igračima u punoj snazi, njihovim izazovima, ni ne snađete se a već krenete pisati o njihovim sinovima, velikim talentima. Ima ih sad već dosta, teško je i nabrajati. Pa Sergej Jakirović i Serhij Rebrov donedavno su igrali, sad Bjelici rade ‘o glavi’. A i on je donedavno igrao! Ni popularni FaceApp ne može tu nešto promijeniti. Ne starimo mi, samo oni rastu, naravno.

Linker
26. travanj 2024 23:19