Ronald Gorsic / CROPIX
NASTAVAK DOMAĆEG PRVENSTVA

HIT HRVATSKOG NOGOMETA PRIJETI PRVACIMA Goričani bi večeras možda mogli zapapriti Dinamu: 'Ne zavaravam da će nam Bjelica imalo olakšati posao'

Dvoboj na europskoj razini iz kuta momčadi koja je kadra iznenaditi.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 19:09

Pred nogometašima Gorice je “najlakše”, ali s druge strane i “najposebnije” gostovanje. Dvoboj protiv Dinama u Maksimiru ipak za sve u velikogoričkom klubu nikada nije i nikada neće biti obična utakmica. Godinama su kroz povijest današnja dva suparnika bili itekako povezani, od vremena kada je velikogorički klub nosio ime Radnik, pa sve do današnjih dana. Dinamo i Radnik su gotovo 30 godina gajili tradiciju odigravanja prijateljskih utakmica uoči proljetnog dijela prvenstva, a brojni igrači i treneri Dinama ostavili su veliki trag u povijesti turopoljskog nogometnog ponosa. Primjerice, Dinamov najbolji strijelac u povijesti HNL-a Igor Cvitanović još je u tinejdžerskim danima kao član maksimirskog kluba igrao na posudbi u Radniku. Legenda Dinama i hrvatskog nogometa Zvonimir Boban debitirao je za Modre u prijateljskoj utakmici u Velikoj Gorici i bio dvostruki strijelac.

Sve navedeno zorno pokazuje povezanost i prijateljstvo večerašnjih suparnika. No koliko god u Turopolju simpatizirali i voljeli plavu boju, to će se na 90 minuta potisnuti u drugi plan. U samo nešto više od godinu dana Gorica se profilirala u etabliranu snagu u elitnom razredu hrvatskog nogometa i na gostovanje protiv najbolje momčadi lige stiže s podosta motiva i želje za dokazivanjem.

Velika Gorica, 170319.
Gradski stadion.
Nogometna utakmica 25. kola 1. HNL izmedju HNK Gorica i GNK Dinamo.
Na fotografiji: Komnen Andric, Aleksandar Jovicic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Večerašnji sraz za velikogorički sastav stiže nakon odlične predstave i pobjede protiv Osijeka koji je turopoljskoj družini dosta značio na psihološkom planu. Igrački roster se polako, ali sigurno kompletira, a u kadru za sraz u Maksimiru bit će i poljski napadač Lukasz Zwolinski, što je svakako kvaliteta više u napadačkim ambicijama gostiju. Zwolinski je nakon ozljede trenirao čitav tjedan, ali je ipak pitanje koliko će mu minuta protiv Dinama pokloniti strateg Gorice Jakirović.

S obzirom na prikazanu igru protiv Osijeka, početna jedanaestorica Gorice ne bi trebala pretrpjeti neke senzacionalne promjene. Poprilična iskušenja očekuju stoperski dvojac Jovičić - Čelić, a zanimljivo je istaknuti da je Jovičić svoj jedini pogodak u HNL-u postigao upravo Dinamu na Maksimiru u dresu Slavena Belupa.

- Neću otkriti ništa novo kada kažem da je Dinamo apsolutni favorit, no svaka utakmica pa tako i ova večerašnja počinje rezultatom 0:0. Očekujem motiviranog i fokusiranog domaćina. Dinamo će vrlo vjerojatno nastupiti u izmijenjenom sastavu u odnosu na dvoboj protiv Saburtala u Ligi prvaka, ali to apsolutno ništa ne znači i nimalo se ne zavaravam da će nam to olakšati posao. Trener domaćina Nenad Bjelica prekvalitetan je stručnjak da bi bilo što prepuštao slučaju, ne sumnjam da nas je pomno skautirao, a na nama je da se prezentiramo u što boljem izdanju. Posebno moramo biti koncentrirani i oprezni u fazi obrane, jer naš suparnik kažnjava i najmanju pogrešku. Ipak vjerujem da će se i nama otvoriti neke prigode koje, ako stignu, ne smijemo propustiti realizirati. Stoljetna je fraza da večeras nemamo što izgubiti, ali to je zaista tako - istaknuo je trener Gorice Sergej Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 14:43