YouTube screenshot
NEVJEROJATAN SLUČAJ

RASPLET JEDNE BIZARNE PRIČE IZ ŠPANJOLSKE Bivši predsjednik Valencije osuđen na zatvorsku kaznu zbog pokušaja otmice svog nasljednika!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2019. 17:31

Španjolski mediji redom javljaju o konačnom raspletu jedne nevjerojatne priče u kojoj je bivši predsjednik Valencije Juan Bautista Soler osuđen na dvije godine zatvora i to zbog - pokušaja otmice svog nasljednika Vicentea Soriana!

Soler je bio na čelu slavnog španjolskog kluba u razdoblju od 2004. do 2008., a incident zbog kojeg je osuđen dogodio se u ožujku 2014. godine.

Pozadina priče otkriva da je Soler prodao 85 milijuna eura vrijedne dionice Sorianu još 2008. godine. Spomenuti iznos mu je prema dogovoru trebao biti isplaćen u četiri rate, ali onda je negdje zapelo pa je Soler imao plan koji je trebao njegovog nasljednika natjerati na vraćanje duga.

No... Plan je propao jer je policija na vrijeme dobila informacije i zaustavila pokušaj otmice, a Soler i još četvorica su uhićeni u travnju 2014.

Spomenimo i kako je Viši sud Španjolske u veljači 2013. godine odlučio da Soriano i investicijska grupacija Dalport moraju Soleru isplatiti 39 milijuna, no izgleda kako je ovaj pokušao istjerati pravdu na svoj način.

Linker
26. travanj 2024 11:39