Ronald Gorsic / CROPIX
KRAJ SURADNJE

SILNO JE ZAGORČAO ŽIVOT DALIĆU I VATRENIMA, PA ODLUČIO OTIĆI 'Hvala vam svima, stiglo je vrijeme za nove izazove'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2020. 13:48

Već neko vrijeme najavljivao se odlazak Nikole Jurčevića s mjesta izbornika Azerbajdžana, a sada je to i sam potvrdio na svojem Facebook profilu. Iako je Vatrenima u dvije utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Euro ozbiljno zagorčao život, Jurčević nije uspio uspio ostvariti zapaženiji rezultat sa svojom dosadašnjom momčadi.

Jurčević je na klupu Azerbajdžana sjeo 11. veljače prošle godine, a prije toga bio je trener Dinama, Slaven Belupa, Zagreba, a pomagao je Slavenu Biliću u stožeru Vatrenih te u West Hamu. S Azerbejdžanom je jedini bod u kvalifikacijama osvojio upravo protiv Hrvatske u Bakuu (1:1), a doprvake svijeta silno je namučio i u Zagrebu (2:1 za nas, gol Kramarića u završnici dvoboja).

- Bio je veliki izazov voditi Azerbjadžan u posljednjim kvalifikacijama za Euro 2020., uživao sam u svakom trenutku. Želio bih se zahvaliti svima...igračima, pomoćnicima, navijačima... Sada treba gledati prema naprijed i prema novim izazovima - napisao je Jurčević na svojem Facebook profilu.

screenshot

U jednom se trenutku kao njegov nasljednik na klupi Azerbajdžana spominjao i Robert Prosinečki, ali on je u međuvremenu sjeo na klupu turskog Kayserispora. Prosinečki je za posljednju momčad turskog prvenstva potpisao ugovor do kraja sezone, a njegov jedini zadatak je pokušati spasiti klub od ispadanja.

Bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Azerbajdžana, već je vodio Kayserispor i to od listopada 2012. do prosinca 2013. godine, a u 48 utakmica ostvario je 18 pobjeda, 18 poraza i 12 neodlučenih ishoda.

Linker
24. travanj 2024 20:06