Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
DOBRE VIJESTI SA SVIH STRANA EUROPE

TALENTIRANI DINAMOVAC NA POSUDBI JUNAK VEČERI Zabijali i bivši Hajdukov dragulj, napadač Rijeke, te mladi as koji se treba vratiti na Maksimir

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 01:13

Šemper obranio dva penala za prolaz u Kupu

Adrian Šemper zaslužan je što će Chievo u idućoj rundi talijanskog Kupa igrati protiv Cagliarija. Naime, dvoboj Chieva i Ravenne završio je bez pobjednika (1:1), a Šemper, Dinamov vratar na posudbi, u raspucavanju je obranio dva udarca, suparnici su još jedan promašili i to je bilo dovoljno za pobjedu Chieva (ukupno 4:2). (tn)

SLOVENIJA: Menalo i Vukušić drže Olimpiju na vrhu

Odigrano je peto kolo prvenstva Slovenije, a na vrhu nema promjena. Olimpija je i dalje vodeća, a u stopu ih prati Aluminij. Momčad iz Kidričeva ugodno je iznenađenje nove sezone, dok su pravo razočaranje Domžale. U nedjelju su doživjeli četvrti poraz, Celje je bilo bolje u golijadi - završilo je 5:3.

Odličnu partiju odigrao je Dario Vizinger, negdašnji napadač Rijeke. Zabio je dva pogotka uz dvije asistencije. Kod domaćina najbolji je bio Senijad Ibričić, dvostruki strijelac, ali nije bilo dostatno. Olimpija je na gostovanju u Velenju slavila 3:0, a pogotke su postizali bivši HNL igrači.

U 9. minuti Zmajčeki su poveli, strijelac je bio Luka Menalo, dinamovac na posudbi u Ljubljani. Drugi mu je to prvenstveni pogodak.

U smiraj prvog dijela poentirao je Ante Vukušić, stigao je do četvrtog gola u sezoni i uz Ibričića te Aluminijeva Štora vodeći je strijelac lige. Konačni rezultat djelo je Endrija Cekicija. Olimpija je prva sa 13 bodova, Aluminij je drugi sa 11, prati ih Mura sa 8... (ski)

Linker
26. travanj 2024 10:49